Oplevelser på Læsø 2023

Tag på opdagelse i den smukke natur på Læsø og få rygsækken fyldt med fantastiske oplevelser. Selvom øen er lille, så byder den på et væld af oplevelser- så tag hinanden under armen og udforsk den naturskønne, nordjyske ø. 

Vi har herunder samlet en en række af steder, som I bør besøge for at få det bedste ud af jeres tur til Læsø.

Digitalt guidet vandretur

Oplev Læsøs Tanghuse

Læsøs tanghuse er helt unikke og stærkt medvirkende til, at Læsø er optaget på tentativlisten til UNESCO’s Verdensarv.

Vi har digitaliseret Tanghusruterne, så du med din mobil i hånden kan blive guidet rundt til de mange tanghuse og få fortællinger undervejs.

Gratis naturoplevelse 

Gå en tur ved Danzigmann og Bløden Hale

Udforsk stranden Danzigmann og bliv imponeret over den fantastiske natur, øst for Østerby Havn. Stranden Danzigmann er opkaldt efter et skib fra Danzig, som strandede der i 1741 og fortsætter du helt ud til spidsen, kommer du til Bløden Hale.

Spa & Wellness

Bliv forkælet i Læsø Kur

Har I brug for at koble helt af fra hverdagen? Så kan vi klart anbefale jer at lægge vejen forbi Læsø Kur og få en skøn wellnessoplevelse. Kurstedet er beliggende i en gammel kirke, som er blevet ombygget og huser nu topmoderne faciliteter, der sammensmelter nyt og gammelt arkitektur – En fantastisk og usædvanlig oplevelse. 

Læs mere om faciliteterne, behandlinger og produkter nedenfor. 

Kunsthåndværkere

Gå på opdagelse hos øens kunsthåndværkere

Storhaven er hygge for hele familien i alle aldre: klappedyr, leg, aktiviteter, gårdbutik og café med den berømte Læsø is og masser af lækre, lokale specialiteter.

Hovedattraktion for hele familien

Oplev Læsø Saltsyderi

I kan på øen største attraktion, nemlig Læsø Saltsyderi, tage på gratis rundvisning, syde jeres eget salt ved brug af gamle traditioner eller købe noget af den ret så populære salt, som har gjort øen kendt. 

Hør historien om det famøse Læsø Salt, se de gamle traditioner og få en oplevelse udover det sædvanlige. Der er også legeplads og om sommeren er der pandekagebod.

Gratis naturoplevelse 

Besøg Storhaven

Storhaven er hygge for hele familien i alle aldre: klappedyr, leg, aktiviteter, gårdbutik og café med den berømte Læsø is og masser af lækre, lokale specialiteter.

Børnefavorit

Tag på stranden

Læsø har en hel del skønne og frem for alt børnevenlige strande. Klik på knappen herunder og få overblikket over gode badesteder.

©Lene Nielsen

Gratis naturoplevelse 

Find Hummerhytterne ved Horneks Odde

Tag på opdagelse ved Horneks Odde og find den gamle Hummerhytte, som fiskerne brugte som base i starten af 1900-tallet. Fiskerne byggede de små, historiske huse af forskellige materialer, som drev i land på stranden. 

I kan, udover at gå på opdagelse ved Hummerhytterne, være heldige at spotte sæle ved Horneks Odde. 

Thorvald Hansens tårn i Byrum

Nyd udsigten fra Læsøtårnet

Læsøtårnet er ikke kun en smukt udsigtstårn med en fantastisk udsigt over Læsø, men stedet indeholder en helt speciel historie om unikummet Thorvald Hansen.

Læs mere om historien om Thorvald Hansen og find vej til tårnet nedenfor. 

Udforsk mere af Læsø

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Læsø eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til seværdigheder, spisesteder m.m. i nærheden af jer lige nu.

da_DK

Prøv vores nye, gratis app

…og se hvad der gemmer sig af oplevelser i nærheden af dig lige nu