Afspil video

Oplevelser på Bornholm 2024

Hvad skal man opleve på Bornholm?

Det giver denne side dig svaret på!

Herunder har vi lavet en liste over de unikke oplevelser på Bornholm, men du kan også udforske vores kort, med et væld af attraktioner og aktiviteter, store som små.

Spektakulær oplevelse i naturen

Gå på opdagelse i Ekkodalen

Snør vandreskoene og tag på opdagelse i Ekkodalen! De spektakulære klipper er et imponerende syn, og kan nogle steder være helt op til 20 meter høje. Ekkodalen har fået sit navn fra det tydelige ekko, som klippevæggene kaster tilbage mod afsenderen – dette er især et stort hit blandt børn og barnlige sjæle. 

Få en guide til jeres næste tur til Ekkodalen nedenfor. 

Vandretur over flere dage

Gå på Højlyngsstien

Højlyngsstien strækker sig over 67 kilometer og er en fantastisk vandrerute, der fører dig på tværs af Bornholm og gennem nogle af øens mest betagende naturområder. Ruten tager dig gennem Hammerknuden, Slotslyngen, Rutsker Højlyng, Rø Plantage, Almindingen, Ølene og Paradisbakkerne, hvor du vil opleve den gamle højlyng, hvor klipperne rejser sig majestætisk og hvor bønderne engang græssede deres dyr. Selvom store dele af den gamle højlyng nu er dækket af skov, er det stadig her, at nogle af Bornholms mest dyrebare naturskatte findes.

En oplevelse for hele familien 

Besøg Oplevelsescentret NaturBornholm

Gå på opdagelses i Oplevelsescenteret NaturBornholm, som byder på et væld af aktiviteter for både store og små. I kan blive taget tilbage i tiden – og opleve både jordskælv og dinosaurer! 

Oplevelsescentret danner hjem for en masse spændende dyr, og sætter en ære i at transformere naturvidenskab til underholdning for hele familien. 

Afspil video

Vandreruter på naturskønne Bornholm

Tag på vandretur i Paradisbakkerne

Få den bornholmske natur helt ind under huden og tag på vandretur rundt i Paradisbakkerne. Der er afmærket både kortere og længere ruter i området, så der er ruter for både store og små ben. Paradisbakkerne byder på et væld af seværdigheder, som kan findes rundt om på ruterne. 

Læs mere om området og de forskellige vandreruter nedenfor. 

En kulturel oplevelse for de voksne 

Udforsk Bornholms Kunstmuseum

Museet har en af de mest spektakulære beliggenheder på Bornholm, det er nemlig placeret ovenfor Helligdomsklipperne – hvilket gør placeringen og arkitekturen til en attraktion i sig selv. Kunstmuseet byder på bornholmsk kunst og kunsthåndværk, og der kommer løbende nye udstillinger i løbet af året. 

Læs mere om kommende udstillinger, åbningstider og priser nedenfor. 

©Bornholms Kunstmuseum 

Smuk naturoplevelse 

Hop en tur i Opalsøen

Opalsøen på Bornholm er en særdeles smuk sø omgivet af stejle klipper, hvor I har mulighed for at tage en afslappende dukkert eller hoppe ned i vandet fra de syv meter høje klipper – hvis I altså har temperaturen og modet med jer. 

Læs mere om Opalsøen og få tips til jeres næste besøg nedenfor. 

En af Danmarks smukkeste sandstrande 

Slap af på Dueodde Strand

Nyd det hvid sand og det klare blå vand ved Dueodde Strand på Bornholm. Den bredde strand strækker sig helt fra sommerhusområdet i Snogebæk til nudiststranden ved Jomfrugård.

Læs mere om stranden og seværdighederne i området nedenfor. 

Afspil video

Kunstmuseum og storslået natur 

Bliv imponeret af Helligdomsklipperne

Oplev det enestående syn ved Helligdomsklipperne til fods og til vands! Klipperne er opkaldt efter en hellig kilde, der havde sit udløb ved foden af disse klipper. Den hellige kilde fik mange mennesker til at komme til dette sted for at blive helbredt fra deres sygdomme.

Læs mere om klippernes historie og tilblivelse samt få en guide til jeres næste besøg nedenfor. 

Arnager Bro

Besøg Nordeuropas længste træbro

På det sydlige Bornholm ligger Arnager, et lille fiskerleje med kun 150 indbyggere. Den lille by gemmer dog på noget ganske stort – nemlig Europas længste træbro.

Gå broens 200m længde og kombiner gerne med en frokost fra Arnager Røgeri.

Danmarks største vandfald 

Oplev vandfaldet i Døndalen

Midt i Døndalen løber Døndaleåen, der med sit fald på 20 meter, danner rammerne om Danmarks største og muligvis smukkeste vandfald – og er et helt klart must see, når I lægger vejen forbi Bornholm. 

Læs mere om vandfaldet og få en guide til området nedenfor. 

Nordeuropas største borgruin

Udforsk Hammershus

Gå på opdagelses i Nordeuropas største borgruin – I kan blive klogere på ruinens spændende historie i det tætliggende Hammershus Besøgscenter. Den gamle middelalderfæstning er beliggende i smukke omgivelser, hvor den bornholmske natur virkelig kommer til sin ret. 

Læs mere om Hammershus – og få en guide til jeres næste besøg nedenfor.  

Storslået kulturoplevelse 

Tag på opdagelse i Svinemosen

I har i Svinemosen mulighed for at møde en europæisk bison midt på Bornholm! I kan gå den 4 km lange og smukke vandrerute rundt om Svinemosen – og kom helt tæt på det imponerende dyr i de naturskønne omgivelser.

Læs mere om vandreruten og om, hvad I skal gøre, hvis I er så heldige at møde europæisk bison nedenfor. 

Udforsk mere af Bornholm

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Bornholm eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Bornholm eller et andet sted i Danmark.

da_DK