© Stephan Mahlke

Begivenheder i Aarhus 2023

Der er et væld af begivenheder i det aarhusianske, og her lister vi nogle af de største årlige arrangementer.

Hvis du er til fest og farver, så er Aarhus byen for dig. Den midtjyske by byder nemlig på masser af festivaller, koncerter og fester for alle. 

Se aktuelle begivenheder på vores kort

Herunder kan du finde en liste over årets tilbagevendende og store arrangementer. På vores kort kan du se det der sker i Aarhus lige nu:

© Aalborg Karneval

Smukfest

Skanderborg Festival, Danmarks Smukkeste Festival, eller smukfest, kært barn har mange navne! Smukfest er en musikfestival, som bliver afholdt i Bøgeskoven ved Skanderborg. Det er Danmarks 2. største festival, og du kan her opleve et væld af musikere.

Festivalen varer i 8 dage og her er mange muligheder når det kommer til overnatning, eksempelvis kan man sove i en Royal Øldåse, på en lækker svinesti eller i en skotøjsæske – men der er selvfølgelig også muligheden for at medbringe sit helt eget telt!

Der er omkring 55.000 gæster om dagen på festivalen og omkring 16.000 medhjælpere, hvilket fortæller lidt om omfanget af denne smukke festival. Alt overskuddet går til velgørende arbejde, almennyttige formål og kulturelle aktiviteter, så du støtter et godt formål, når du køber din billet til Smukfest!

© Smukfest

© Northside

Northside Festival

Northside er en musikfestival, som afholdes i Aarhus. Festivalen gæstes af nogle af verdens største musikere, samt nye spirrende kunstnere, primært indenfor indie- og rockgenren. Festivalen har været afholdt siden 2010, og foreningen bag arrangementet stiler mod at være den grønneste og mest bæredygtige kulturbegivenhed i Danmark. 

Festivallen løber over 3 dage, hvor der vil være koncerter, samt det særskilte Sideshow med cabaret, Silent Disco og meget mere.

Som en del af deres bæredygtige vision, så er alt maden på festivalen 100% økologisk!

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge byder på 10 dages skøn stemning og atmosfære i Aarhus by. Festugen har til formål at samle folk, og aktivere byens institutioner og foreninger. Aarhus Festuge har været afholdt siden 1965 og har derfor en lang tradition, som et arrangement der skaber liv i Aarhus by med et væld af arrangementer.

I Festugen kan du opleve omkring 1000 forskellige arrangementer indenfor kunst, kultur, musik, arkitektur, teater og meget mere.

© Aarhus Festuge

© 

Aarhus Jazz Festival

Siden 1989 har der været Jazz Festival i Aarhus. Det er en årlig begivenhed, hvor du kan få lov til at opleve de helt store kunstnere indenfor jazzens verden, samtidig med at du også vil opleve nye, spændende kunstnere.

Det er en af de største jazz festivaller i landet, så hvis du er vild med musikgenren, så er den her begivenhed lige noget for dig!

Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark, og gæster Aarhus i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke!

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til arrangementet. 

© Grøn Koncert

Det sker i Aarhus app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events under “Det sker i Aarhus”.

da_DK