Villa Vest

Nordjysk livsnyderi i særklasse

Helt ude på kanten af den nordjyske vestkyst, i den lille fiskerby Lønstrup,  finder du Restaurant Villa Vest. Her har nordjyder og turister i mange år nydt at kunne nyde mad i særklasse til solnedgange i det lys, som Nordjylland er så kendt for. Kombinerer du denne spiseoplevelse med et ophold på Villa Vest Badehotel, så får du en samlet oplevelse af nordjysk livsnyderi, som kun få andre steder i Nordjylland kan tilbyde.

Indledningen kan næsten lyde for godt til at være sand, men det er en sandhed vi her hos OpdagDanmark tør at stå ved. Vi har nemlig oplevet og genoplevet den gentagne gange efterhånden. Villa Vest scorer også højt i vores afstemning om Danmarks bedste badehoteller, hvor det i alle årene fra 2018 til 2022 er blevet til placeringer i top 10.

Herunder kan du læse om de mange oplevelser på Villa Vest:

Restaurant Villa Vest

villa vest
Restauranten med Danmarks bedste udsigt? © Gammelmark Photography

Villa Vest var nærmest styrtet i havet, inden stedet overhovedet blev restaurant. I 1981 tog et ordentligt uvejr en ordentlig bid af kysten. Den bid var få meter fra at tage bygningen med i havet. Det skete heldigvis ikke, og derfor kan vi i dag prise os lykkelige over, at have muligheden for at indtage de lækre retter, som hvert år prises i spiseguiden White Guide, til synet af solen, der går ned i havet. Det er rent nordjysk livsnyderi.

I køkkenet er der fuld fokus på brugen af lokalproducerede råvarer og mange af ingredienserne kommer fra ejer Kim Møller-Kjærs egen avl. Der bliver altså kredset for detaljerne hele vejen fra jord til bord.

Tilbagelænede søndagsmiddage

TIP: Hver søndag uden for højsæson kan du spise på Villa Vest til samme solnedgang men til en ekstra god pris. Læs mere om søndagsmiddagen.

 

Lønstrup-badehotel med charme

Villa Vest Badehotel blev en realitet, da Kim Møller-Kjær overtog det gamle Lønstruphus Badehotel og gjorde det til en del af samlet oplevelse. Mens vi gerne gør store armbevægelser for at fortælle om Villa Vest, så er det modsatte faktisk tilfældet med badehotellet. Her finder du ingen spa eller mondæn luksus. Nej, luksus er noget andet her. Der er toilet og bad på gangen. Værelserne er lyse og pæne med en fantastisk duft af nyluftet sengetøj, når du træder ind. Her er en ro og idyl, som er et ophold værd.

Udvidelse i 2020 - nye værelser og konferencefaciliteter

overnatning aalborg
De nye værelser © Gammelmark Photography

Der er store nyheder forud for sæsonen 2020 på Villa Vest Badehotel. Her udvides hotellet nemlig med en ny fløj og 10 helt nye værelser med bad og toilet!

I den gamle fløj kan du stadig nyde et klassisk ophold på badehotel med håndvask på værelset og bad/toilet på gangen, men ønsker du mere moderne bekvemmelighed, så er dette altså en mulighed fra 2020.

Hertil kommer der også møde- og kursusfaciliteter.

Ophold du skal prøve

Villa Vest byder på nogle skønne ophold, hvor du får både badehotel og restaurant i en samlet pakke. Priser kan selv de mest nærige nordjyder kan være med på. Det koster fra 1.000,- for 3-retters menu i restauranten, overnatning i dobbeltværelse med håndvask og en udsøgt morgenbuffet. Du får altså virkelig meget for pengene.

Villaen på Bakken

Seneste tilføjelse til livsnyderiet i Lønstrup er Villaen på Bakken, som er en super lækker strandvilla med udsigt over hele Lønstrup.

Vi har ikke selv prøvet det endnu, men den skal helt klart prøves en dag.

 

Begivenheder 2022

Gennem året afholdes der en række særlige arrangementer hos Villa Vest. Få overblikket her:

 • 8. april: Hr. Weyse åbner den ny Villa Vest sæson  
 • 28.-30. oktober: En weekend med fokus på Champagne
 • 4.-6. november: En weekend med fokus på Riesling fra Mosel
 • 11.-13. november: En weekend med fokus på Bourgogne
 • 17. november: Festlig Beaujolais-aften
 • 10. december: Tak for i år – arrangement

Hvad siger gæsterne?

13 anmeldelser

 1. Rigtig fint - dog med lidt malurt i bægeret

  Fantastisk mad og vin og flotte omgivelser. Kan dog ikke anbefale jeres tilbud om reduceret vinmenu. Det betyder nemlig halve glas, men kun en reduktion på kr 200 af de 900 for vinmenuen – besynderligt koncept. Kan man ikke at hælde halve glas op kan det sikkert læres på et kursus.

 2. Ophold i særklasse

  En enestående oplevelse.
  Både hotel, restaurant og personale i særklasse.

 3. Vi var 4 veninder, der spiste frokost hos jer i går. Det var ikke iorden med maden, et ristet franskbrød, der var brændt sort og gemt af rejer, nødvendigt at bringe det ud af munden diskret. To stykker smørrebrød med leverpostej, hvor postejen ikke var bagt, men flydende. Lugtede heller ikke godt.
  Vi har spist hos jer før, hvor alt var iorden men ikke denne gang
  Desværre
  Venlig hilsen
  Solveig Haugaard

 4. Danmark når det er bedst

  Villa vest – wauw – så er toppen på alle måder nået.
  Vi glæder os til næste besøg
  Søren Schultz

 5. Det skønneste sted på jorden

  Det skønneste sted og lækreste mad

 6. God beskrivelse

  Meget beskrivende opslag om Vest Villa

 7. Fantastisk sted lige ved havet

  Har altid ønske et ophold hos jer håber jeg vinder det ser fantastisk ud har gået meget omkring Hotelet med God Jul samt godt Nytår til jer

 8. Vist Danmarks bedste og smukkeste restaurant

 9. Indbydende

  Enkel, lækker og indbydende fremstilling af stedet :-)!

 10. God ide

  God ide

 11. Fint sted.

  Jeg har spist frokost der, sammen med et par veninder. Det var rigtig lækkert.

 12. Villa Vest - en oplevelse

  Dejlig saglig og godt oplysende – uden “overreklame”

 13. Hyggelige omgivelser.

  Herlig sted, dejlige omgivelser.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *