Thurø Rev

Kort vandretur i betagende natur

Strandengene, kysterne og havområderne ved Thurø Rev udgør til sammen den betagende natur, som du kan opleve på netop denne vandretur.

Ruten på 3,5 km starter ved et skilt på Flagebakken på det østlige Thurø, hvorfra du bliver vist ned ad Smørmosevej med retning mod Thurø Rev. Hvis du drejer til højre ved Østerskovvej, kommer du ind til en parkeringsplads i skoven, hvorfra en 800 meter lang afmærket sti fører dig gennem skoven og ud til Thurø Rev.

Yderst på Thurø rev finde du en lille krumodde, som ændrer udtryk fra dag til dag ved hjælp af vinden og bølgerne. Mellem krumodden og skoven byder Thurø Rev på et væld af strandenge med søer, afstrømningskanaler og flader med alverdens forskellige planter.

Hvis du vælger at tage på vandretur ved Thurø Rev i det tidlige forår, kan oplevelsen vise sif at være ekstra speciel. Om foråret markerer vadefuglene sig nemlig overfor hinanden, og dette kan opleves ved spil og fugleskrål. 

Seværdigheder

  • Når du kommer ud på krumodden yderst på Thurø Rev, kan du nyde udsigten, hvor du kan se helt til Langeland og Tåsinge.
  • Ved skovbrynet og udover strandengen er der en vold, som er vokset til med gamle hvidtjørne. Ifølge den lokale vandrehistorie siges det, at det var Christian IV’s svigermor, der plantede tjørnene.
  • I skovbrynet mod Thurø Østerskov står der et træ, som tiltrækker sig megen opmærksomhed – En 6 meter høj navr. Det eventyrlige træ ligner en lille miniatureudgave af en gammel eg.

Flere tips til Fyn?

Brug vores guide til Fyn, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det fynske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Fyn

Smagsoplevelser og spisesteder på Fyn

Overnatning på Fyn

Hent vores gratis app til Fyn (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *