Svanninge Bakker

Skønne naturoplevelser og fantastisk udsigt

Svanninge Bakker er sammen med Svanninge Bjerge og Sollerup Skov det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn, og hele området går også under navnet “De Fynske Alper”. Her kan I gå en tur i det bakkede naturlandskab, lægge vejen forbi restauratørens tårn til stjernekiggeri og nyde udsigten over Svanninge Bakker fra tårnets top. Tårnet ligger ved restaurant Skovlyst og blev opført i 1935.

I Svanninge Bakker får I en alsidig naturoplevelse. På Svanninge Bakkers sydvendte skråning Hestebakken vokser cirka 125 forskellige plantearter. Her finder I alt fra græsser, urter og mosser til svampe. Den mangfoldige natur tiltrækker forskellige dyrearter. På Hestebakken kan I derfor finde alle landets fem krybdyr, så hold udkig efter markfirben, almindelige firben, stålorm, snog og hugorm. I kan kombinere et besøg i Svanninge Bakker med fri leg for børnene på naturlegepladsen Gåsebjerg Sand. Den ligger syd for Svanninge Bakker og er en af Danmarks største naturlegepladser.

I tårnet ved Skovlyst finder I en udstilling om Svanninge Bakkernes natur- og kulturhistorie. Nord for tårnet ligger to af områdets mange parkeringspladser.

©️ Smutturen.dk

I Svanninge bakker er der to forskellige vandreruter, en gul rute på 3,3 km og en rød rute på 2,3 km. Begge disse skønne ruter er halvdagsruter.

På den gule rute bliver du mødt af nogle af de smukkeste udsigter og bedste naturområder, som Svanninge bakker har at byde på. I løbet af din tur gennem den gule rute vil du desuden støde på forskellige indhegninger med fredelige kreaturer. På den lidt kortere røde rute, bliver du ført gennem de mest centrale dele af Svanninge bakker, og ruten lægger blandt andet vejen forbi “Trolden Finn”.

Seværdigheder

  • I Svanninge Bakker bor Trolden Finn. Ifølge sagnet skulle det være ham, der har gravet det hul, som i dag udgør Arreskovsø. I dag kan man møde Trolden Finn i form af en naturskulptur af grene skabt af billedhuggeren Thorkild Hoffmann Larsen.
  • Ved foden af Svanninge Bakker finder du Svanninge kirke. Kirken skiller sig ud fra den typiske danske landsbyskirke, da tegneren G.F. Hetsch fandt inspiration til kirken i Østrig.

FAQ om Svanninge Bakker

Der er mange parkeringspladser i området. Eksempelvis nord for tårnet, hvor der ligger to parkeringspladser.

Hunde skal holdes i snor i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, men der er et mindre område i Sollerup Skov der fungerer som hundeskov, hvor hunde må løbe frit.

Flere tips til Fyn?

Brug vores guide til Fyn, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det fynske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Fyn

Smagsoplevelser og spisesteder på Fyn

Overnatning på Fyn

Hent vores gratis app til Fyn (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *