Store Blåkilde

Kendetegnet for sin safirblå farve

Store Blåkilde er med sin klare blå farve kendt som en af de smukkeste kilder i området. Den er beliggende syd for Madum sø, og er en af Danmarks største bassinkilder. Kildebassinet måler 12 meter på det bredeste sted og er 4-5 meter dybt.

Store Blåkildes rene blå farve skyldes, at en del af bunden består af lys kalk og kalksand, der i sammenhæng med det krystalklare vand, giver kilden sin helt eventyrlige blå farve. Vandet i Store Blåkilde har året rundt en temperatur på 7-8 grader.

Kilden er fredet, det er derfor strengt forbudt at indsamle dyr, og at bade i kilden.

Dertil skal siges at det er forbudt at bade i kilden og der er i området opsat anbefalinger om at man holder afstand til bredderne, da de kan forekomme meget sumpede og ustabile.

Der er parkeringsmuligheder ved Møldrupvej, her findes både bord, bænke sæt samt WC.

Lidt historie om området:

Det ville være logisk at tænke at Store Blåkilde har sit navn efter den flotte safirblå farve, dog går der også fortællinger om at navnet er afledt af Blotkilde (offerkilde). De lokale historier går på at der er fisket offergaver fra oldtiden, op af den blå kilde.

De fleste af os kender også til udtrykket ønskebrønd, her har kilder været en del af samme overtro. I det forrige århundrede kastede herremanden på Willestrup sølvmønter i kilden, inden der blevet redet ud på jagt.

Det anbefales at man afsætter 1 til 2 timer til turen.

Der er parkeringsmulighed tæt ved stien som fører til Store Blåkilde, denne befinder sig på strækningen mellem Møldrupvej 26 og 28, 9510 Arden.

1 anmeldelse

  1. Smukke, smukke danske natur.

    Helt igennem en fantastisk oplevelse. Var der i marts og det var virkeligt smukt. Gummistøvler ville være et godt tip

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *