Stevns Klint

På UNESCO's Verdensarvsliste siden 2014

Stevns Klint er et betagende og enestående bevis på det dramatiske asteroidenedslag, som ramte Jorden for 66 millioner år siden. I kan opleve klintens imponerende, stejle sider nede fra stranden, eller I kan nyde den majestætiske udsigt over havet fra klintens top. Husk at lægge mærke til, hvordan havets blågrønne farver bliver fremhævet på smukkeste vis på grund af havbundens høje koncentration af kalk.

Stevns Klint er op til 40 meter høj og strækker sig 17 km langs kysten. Klinten består nederst af hvidt skrivekridt og øverst af bølgende banker af hvidgrå bryozokalk og flint. I skrivekridtet og kalken kan I finde fossiler af de dyr, som dengang levede på havets bund. Det er ikke tilladt at hakke i klinten, men hvis I er heldige, kan I finde løsrevne kridt- og kalkblokke på stranden, hvor I med håndværktøjer kan hakke efter fossiler. Over bryozokalken ligger et tyndt gråt lag af fiskeler. I leret har forskere fundet mineraler fra det ødelæggende asteroidenedslag, som ramte Jorden og udslettede dinosaurerne sammen med halvdelen af Jordens dyrearter. Stevns Klint er udnævnt til at være en del af UNESCO’s verdensarv.

I oplever bedst Stevns Klint til fods. Fra Højerup er udsynet til Stevns Klint særligt godt, og her kan I også komme ned på stranden via en trappe. Derudover strækker Stevns Klint Trampesti sig 21 km mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn. Trampestien går blandt andet forbi Boesdal Kalkbrud, Højerup Gamle Kirke, Stevns Fyr og Holtug Kridtbrud, hvor der er parkeringspladser og toiletter.

©️ Smutturen.dk 

Et ganske smukt sted på en varm solrig dag. Der er et godt sted med udsigt til klinten, hvor der også er en bænk. Man burde kunne komme derud med rullestol. Der var en kikkert ved udsigtsstedet så hvis man ville se klinten tættere på, var der mulighed for det.

Hvis man vil se mere af klinten er der en sti man kan følge, men den er tilgroet og ujævn, så den er ikke kørerstolsvenlig eller for svagt gående. Men der er gode steder på vejen hvor man kan tage billeder.
Vi fandt også en bænk hvor man kunne sidde.

Hvis man kører med bil skal man huske at der ikke er så mange parkeringspladser og der bliver taget betaling. Der er en god restaurant, hvor man kan bestille på forhånd og jeg vil anbefale andre at gøre det, da det virker som et rimeligt travlt sted.

Restauranten var hyggelig og nær udsigtsstedet hvor bænken var. Der ligger også en pæn kirke ved klinten, som er hver at se på. Generelt et godt sted at besøge på en afslappet fridag.

Anmelder på Google

Har du besøgt Stevns Klint? Hjælp andre besøgende ved at dele din oplevelser og tips her

FAQ om Stevns Klint

Klinten er hele 17 km lang og 41 meter høj på det højeste sted.

Nej, parkering er betalt. Derudover er der få parkeringspladser ift. interessen for stedet, så det er fornuftigt at kigge forbi på de lidt “skæve” tidspunkter.

Flere tips til Sjælland?

Brug vores guide til Sjælland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sjællandske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Sjælland

Smagsoplevelser og spisesteder på Sjælland

Overnatning på Sjælland

Hent vores gratis app til Sjælland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mandehoved 10
Store Heddinge 4660 Stevns Municipality DK
Find vej med Google Maps