Stenbjerg Landingsplads

Idyllisk fiskerleje i Nordjylland

Helt ud til Vesterhavet ligger Stenbjerg med strand, klithede og klitplantage midt i Nationalpark Thy. Hvis I besøger Stenbjerg Landingsplads kan I opleve det lille idylliske fiskerleje, som ligger ved stranden mellem de høje klitter. Lidt længere inde i landet finder I vidtstrakte, lyngklædte klitheder og Stenbjerg Klitplantage, hvis flade sletter og store klitpartier bestemt også er et besøg værd.

Den velholdte fiskerby består af små hvidkalkede redskabshuse, der ligger i læ blandt klitterne. Man mener, at Stenbjerg blev etableret i 1600-tallet, da sandflugten hærgede i Thy og drev bønderne hen mod mere frugtbar jord. Herefter slog en gruppe sig ned som havfiskere i Stenbjerg. I redningshuset kan I se en original redningsbåd fra 1892 og forskellige redskaber, der blev brugt af redningsvæsnet. Redningshuset blev brugt frem til 1969 og kan kendes på sine røde teglsten og den karakteristiske port med de krydsede dannebrogsflag. I den østlige del af Stenbjerg Klitplantage ligger en række gamle gravhøje, og her kan I blandt andet besøge Store Dyrehøj.

Det smukke hedelandskab kan blandt andet opleves fra de ni afmærkede vandreruter omkring Stenbjerg og i Stenbjerg Klitplantage. Ved Stenbjerg Landingsplads finder I informationscentret for Nationalpark Thy, Redningsmuseet, toiletter og parkeringsplads.

©️ Smutturen.dk  

Flere tips til Nordjylland?

Brug vores guide til Nordjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i det nordjyske.

Oplevelser i Nordjylland

Oplevelser for børn i Nordjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Nordjylland

Overnatning i Nordjylland

Hent vores gratis app til Nordjylland (og resten af Danmark)

5 anmeldelser

 1. Autentisk vestkyst miljø

  Stenbjerg er et af de mest autentiske steder på vestkysten, hvor byen og landingspladsen afspejler livet i området. Der er mange aktive lokale der hele tiden arbejder for at give turister og sommerhusejere gode oplevelser i lokalområder.
  Foreningen til bevarelse af landingspladsen og Stenbjerg beboerforening arbejder hele tiden på at finde fornyelse i områder, med respekt for områdets værdier.
  Kom selv og oplev Stenbjerg.

 2. Et besøg værd for alle der sætter pris på flot natur og kvalitetstid med familien

  Dejligt sted! Hyggeligt, roligt og smukt!
  Fiskehusene er som de altid har været, autentiske og bruges stadig af de lokale fiskere.
  Der er masser af muligheder for en flot gåtur i området og slutte af med en god middag på Stenbjerg Kro, som har specialiseret sig i råvarer fra nationalparken.

 3. Besøg værd

  Smukkeste smukke fiskerleje – helt som på postkortene ♥️

 4. Bestemt et besøg værd.

  Et af mine absolutte yndlingsteder på Vestkysten. Om sommeren kan man være heldig at få en snak i Nationalparkens informationscenter og købe en af deres lækre is.

 5. En skøn dag med hav og vandrestier

  Et autentisk fiskerleje perfekt til at nyde frokosten. Her er flere smukke vandrestrier på 5 eller 12 km der krydser stranden. National Parken med den smukke hede og går helt ind skoven. Klart et besøg værd. PS frokost på kroen er lækker.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stenbjerg Landingsplads 4
Snedsted 7752 DK
Find vej med Google Maps