Sletterhage til Lushage

En smuk vandretur i maritime omgivelser

På sydspidsen af Helgenæs danner Sletterhage Fyr, det dybe hav tæt ved kysten og den stenede strand fyldt med lystfiskere rammerne for en vidunderlig maritim oplevelse i smukke naturomgivelser. Jævnligt passerer store container- og fragtskibe forbi, kun få hundrede meter væk, på deres vej ind til Aarhus havn.

Den seks kilometer lange vandrerute starter ved Sletterhage Fyr, hvor I fra juni til august har mulighed for at nyde udsigten over havet og landskabet fra toppen. Ruten følger til at begynde stranden, hvorefter ruten fører jer hen til en sti op af kystklinten helt op til Tyskertårnet. Fra toppen af tårnet har I en smuk udsigt til Klæbjerg Overdrev og mod Kattegat øerne Hjelm, Vejrø, Samsø og Tunø.

Den resterende del af ruten fører jer over Klæbjerg Overdrev, som består af et smukt kuperet landskab med udsigt over Lushage. Herfra kommer I forbi den 49 meter høje Lusklit, hvorefter ruten fører jer tilbage til Sletterhage Fyr forbi Tyskertårnet.

Seværdigheder

  • Sletterhage fyr 
  • Tyskertårnet, som er en et fæstningstårn, der blev brugt af tyskerne som radartårn under 2. Verdenskrig. Der er offentligt adgang til tårnet.
  • Klæbjerg Overdrev, hvor der græsser danske skovkvæg
  • Lusklit, som er Klæbjerg Overdrevs højeste punkt med sine hele 49 meter
  • Om sommeren kan I være heldige at se marsvin tæt ved kysten
Tidligere
Næste

Ofte Stillede Spørgsmål

Der er mulighed for parkering ved Sletterhage Fyr og Klæbjerg. 

Der er opstillet et madpakkerum ved Sletterhage Fyr, som er åbent hele året rundt.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *