Skulpturparken Blokhus

Oplev verdens største sandslot og meget mere!

Skulpturparken i Blokhus er en udendørs park på over 20.000 m2 mellem skov, strand og by. Parken rummer den måske største skulpturudstilling i Danmark, og skulpturerne består af bl.a. sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Det er alle skønne kunstværker, hvor der er fokuseret på alle detaljer.

Mellem skulpturerne, kan du også opleve og føle dig frem i Sansehaverne, som består af et hav af forskellige blomster og beplantning.

Parken om sommeren med masser af liv

Sandskulpturfestival

Parken startede som en sandskulptur festival, og det er det stadig den dag i dag. I år er 10. gang parken afholder sin festival, og årets tema er “Fra Istid til Nutid”.

Sandskulpturerne tager dig med på en rejse der strækker sig helt tilbage til da landet var dækket af is, og fortidsmennesket jagtede store mammutter for at overleve, dernæst gennem bronzealderen og vikingetiden.

Du kan også blive klogere på besættelse og efterkrigstiden, for ikke at glemme de globale tider, og tiden lige nu. Festivalen åbnede officielt d.1. maj 2022, og slutter 30. December.

Herunder kan du se en hurtigt gengivelse af hvordan skulpturerne til festivalen blev bygget.

Magisk jul

Skulpturparken i blokhus byder velkommen til et magisk julemarked fra 5. november. Der er julehygge i alle kroge, og der er næsten garanti for en eventyrlig oplevelse i parken til jul.

Den eventyrlige oplevelse fortsætter, når parken åbner op for deres magiske julelysshow. Julestemningen fylder hele parken, med dens imponerende dekorationer, der bliver oplyst i det smukke julelys- og lydshow. Mere end 2 million julelys i fantastiske farve og udformninger skaber en helt speciel oplevelse.

Lysene er skulpturer i sig selv der former sig ud i bl.a. en 46 meter lang lys- og lyd tunnel, julekaner med rensdyr, en kæmpe juletræ på næsten 18 meter, blinkende julestjerner, oplyste snemænd og julemænd, engle og endda Disney julefigurer m.m.

Magisk jul skulpturparken blokhus med lysshow over hele parken

Lysene kulminerer i et magisk julelysshow, som er specielt designet til Blokhus. Musikken spiller sammen med lysene, som hver dag kl. 16, 17, 18, 19 og 20 funkler smukt over parken.

Oplev Magisk Jul alle dage i perioden 5. november til 30. december fra kl. 15.00-21.00. (Lukket 24., 25. og 31. december).

Julemarkedet har åbent fra kl. 15.00-20.00.

Mange andre begivenheder

I løbet af året er der også mange andre aktiviteter, som fx træskulptur festivalen, koncerter, foredrag , kunstudstillinger, og meget mere. 

På din fødselsdag kan du desuden få gratis entré, du skal bare huske at medbringe gyldigt billedlegitimation.

Oplevelser for alle aldre

Parken byder også på ekstra sjov for børn og barnlige sjæle, som kan prøve kræfter med med både vipper, gynger, hoppepude, og junglesti.

For de kreative eller energiske er der også mulighed for at tage et spil kæmpeskak, keglespil, tage en tur på “jorden er giftig” banen, tage en tur i ridderborgen, eller endda lave din helt egen sandskulptur i deres kæmpe sandkasse.

Hoppeborg

Kulturhusets mange aktiviteter

Kulturhuset, hvor receptionen til skulpturparken også findes, har også mange aktiviteter. Her finder du bl.a. Kulturhusets café og kunstbutik.

Kulturhusets café

Caféen blander det danske sammen med det internationale både i indretningen og i maden. Der er god udsigt over skulpturparken, og der serveres mades af rene råvarer. Du kan bl.a. få husets café-klassikere i form af “Blokhus tarteletten”, “luksus stjerneskud”, samt burgere, anretninger og salater. Hertil kan du tilkøbe vin, friskristet kaffe, og flere forskellige drinks.

Kulturcaféen

Kulturhusets kunstbutik

Du finder den inspirerende kunstbutik, som noget af det første når du træder ind i kulturhuset. Her finder du et stort varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler. Der er et særligt fokus på kvalitet og design.

Skulpturer i metal

Åbningstider og priser

Du kan læse mere om parkens åbningstider og priser på deres hjemmeside, som du finder her

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *