Simon og Anine

En Thomas Dambo-trold v. Tilst

Ved Tilst i nærheden af Århus finder du Simon Selvgjort, der havde fået en midlertidig plads her tilbage i 2015. Under en storm væltede trolden og gik i stykker, hvilket ikke blev set som det store problem da den jo kun havde en midlertidig plads.

En pige ved navn Anine fik dog lavet en indsamling så Thomas Dambo, og hans hold, kunne genopbygge trolden. Den blev dog aldrig helt magen til, og Simon sidder den dag i dag og arbejder på en veninde i træ. Deraf kommer navnet “Simon og Anine”.

Endnu flere trolde siden dengang

Siden Simon og Anine kom til, er der flyttet endnu flere trolde ind, rundt omkring i Danmark. Bl.a. under corona, hvor Thomas Dambo startede “Den Store Troldefolkefest”.

“Den Store Troldefolkefest” er navnet på det projekt, der opstod pga. Covid-19. Thomas Dambo skulle egentlig have opført 25 trolde rundt omkring i verden, men pga. pandemien, fløj Thomas til Danmark, hvor troldefolkefesten blev til ved hjælp af en masse frivillig arbejdskraft fra lokale rundt om i Danmark.

Se mere om folkefesten i denne video fra Thomas Dambo:

Afspil video

Tag på troldejagt

Simon og Anine er derfor blot to af mange Dambo-trolde, og en populær gratis-aktivitet for mange børnefamilier er at tage på troldejagt.

Brug vores kort til at starte din egen troldejagt her:

dambo trolde kort

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Viborgvej 350
Aarhus 8210 DK
Find vej med Google Maps