Simon og Anine

En Thomas Dambo-trold v. Tilst

Ved Tilst i nærheden af Århus finder du Simon Selvgjort, der havde fået en midlertidig plads her tilbage i 2015. Under en storm væltede trolden og gik i stykker, hvilket ikke blev set som det store problem da den jo kun havde en midlertidig plads.

En pige ved navn Anine fik dog lavet en indsamling så Thomas Dambo, og hans hold, kunne genopbygge trolden. Den blev dog aldrig helt magen til, og Simon sidder den dag i dag og arbejder på en veninde i træ. Deraf kommer navnet “Simon og Anine”.

Endnu flere trolde siden dengang

Siden Simon og Anine kom til, er der flyttet endnu flere trolde ind, rundt omkring i Danmark. Bl.a. under corona, hvor Thomas Dambo startede “Den Store Troldefolkefest”.

“Den Store Troldefolkefest” er navnet på det projekt, der opstod pga. Covid-19. Thomas Dambo skulle egentlig have opført 25 trolde rundt omkring i verden, men pga. pandemien, fløj Thomas til Danmark, hvor troldefolkefesten blev til ved hjælp af en masse frivillig arbejdskraft fra lokale rundt om i Danmark.

Se mere om folkefesten i denne video fra Thomas Dambo:

Afspil video

Find troldene med gratis app

Hos OpdagDanmark har vi lavet en gratis app, der viser vej til tusindvis af opleveler – fx. legepladser, børnevenlige strande, ishuse og meget mere – og selvfølgelig også alle Thomas Dambos trolde! Vi har sågar cykel- og vandreruter, der går forbi flere. af troldene…

Inden længe kan du også lave mapper og holde styr på, hvilke trolde du har besøgt og hvilke du mangler. Men vi er også ved at udvikle en funktion, så du får et stempel i et trolde-pas, hver gang du besøger en trold…

Troldene gemmer sig i byen Tilst uden for Aarhus

Simon Selvgjort er trold #20, mens Anine er #21.

Ja. Troldene er tilgængelige for kørestolsbrugere.

1 anmeldelse

  1. Lidt dårlig placering

    En skam troldene Simon og Annie lægger så tæt på hovedevejen.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Viborgvej 350
Aarhus 8210 DK
Find vej med Google Maps