Rusland

Unik hede på Sjælland

Du behøver faktisk ikke at rejse langt for at besøge Rusland, du kan blot tage en tur til Sjælland. Ved Dronningmølle på Nordøstsjælland ligger der nemlig et skønt naturområde ved navn Rusland.

I de lyngbeklædte bakker langs de bugtede stier er der placeret smukke bronzestatuer, som viser kunstneren Rudolph Tegners mytologiske tolkninger i tiden omkring 1. verdenskrig og mellemkrigsårene.

Vandreruten er kun 6,5 km lang, men det gør den ikke mindre oplevelsesrig. Det kan særligt anbefales at besøge den korte rute i august, når lyngen blomstrer. Den delvist fredede hede ved Rusland byder desuden træer såsom bøg og eg, som har fået lov at passe sig selv og vokset sig store over de sidste 150 år. I den sydlige del af Rusland bliver du ført gennem et krat, hvor der vokser over 100 år gamle enebærbuske. Dette krat med enebærbuske er det eneste af sin slags på hele Sjælland.

Seværdigheder

  • Ved turens slutning kan de besøge et museum, som ligger i en bunkerlignende betonbygning. På museet kan du opleve Rudolph Tegners gipsskulpturer, og der er desuden mulighed for en bid mad eller lidt at drikke på caféen, som ligger tæt ved museet.
  • Du kan opleve en flok gotlænderfår, som har til formål at pleje landskabet, så det forbliver åbent.

Ofte stillede spørgsmål

Nej, det er strengt forbudt at plukke blomsterne, da man gerne vil bevare den flotte og vildtvoksende flora.

Der ligger en parkeringsplads ved Tegners museum, hvor ruten starter.

Flere tips til Sjælland?

Brug vores guide til Sjælland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sjællandske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Sjælland

Smagsoplevelser og spisesteder på Sjælland

Overnatning på Sjælland

Hent vores gratis app til Sjælland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *