Panoramaruten ved Hobro

En premium vandrerute ved Mariager Fjord og Bramslev Bakker

Panoramaruten ved Mariager Fjord er en af Danmarks smukkeste vandreruter, og I kan gå den 10 km lange og familievenlige rundtur gennem landskabet ved Mariager Fjord. På turen vil I opleve et landskab, som varierer mellem fladere arealer med landbrugsdrift og græssende dyr og kuperede terræner med stejle skråninger og udsigtspunkter.

Der er store oplevelser at hente i de fredede landskaber, hvor I blandt andet kan finde utallige spor fra fortiden med gravhøje, bopladser, stenkister, banespor og mergelgrave. Efter sidste istid lavede nedbør og smeltevand kraftig erosion langs kysten og dannede de karakteristiske bakker omkring ådalene. De tørre overdrev og de våde enge bliver plejet af græssende kreaturer, heste og får, som I har mulighed for at møde på turen. Panoramaruten er den første vandrerute i Danmark, som er certificeret af Europas førende vandrespecialister i Deutsches Wanderinstitut.

I kan begynde vandreturen ved Hobro Lystbådehavn, følge den til Bramslev Bakker og videre tilbage til udgangspunktet i Hobro. Ruten kan klares af de fleste, og der er bænke undervejs, hvor udsigter over land og fjord kan nydes. Selve gåturen tager cirka tre timer, og langs ruten ligger restauranter, en kiosk, en campingplads, en herregårdspension og en golfbane. Ruten er markeret med hvide pile, hvor I går på grusveje og græsspor inde i hegningerne med dyrene. Om sommeren kan I halvere turen ved at sejle den ene vej med turbåden Svanen. Der er parkeringspladser, toiletter og madpakke-steder ved Hobro Lystbådehavn og Bramslev Bakker.

©️ Smutturen.dk

Ofte stillede spørgsmål

Der er parkering ved Lystbådehavnen i Hobro på adressen Nedre Strandvej 71, 9500 Hobro.

Der findes forplejning direkte på ruten i form af Restaurant Bramslev Bakker og Restaurant i Hobro Golfklub.

2 anmeldelser

  1. En fantastisk gåtur

    Det er en skøn vandrerute der snor sig sammen med fjorden fra Hobro lystbådehavn til Bramslev bakker. Man kan gå langs vandet og gå op i klitterne.

  2. Smuk og varieret natur med fantastisk udsigt flere steder.

    Helt igennem en fantastisk tur med varieret natur og kuperet terræn. Mange steder kan der nydes flotte udsigter. Vi gik ruten i det sene forår og de grønne bakker, fårenes brægen og det rislende vand henledte tankerne til tidligere hikes i Norge og New Zealand. Der er flere steder hvor man kan smide sig i græsset og nyde sin mad eller bare slappe af. Hvis vejret er til det slut af med en tur i fjorden.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *