Nivaagaard Rhododendronpark

Romantisk have

Nivaagaards romantiske have er bestemt et besøg værd, fra omkring slutningen af maj og i starten af juni, står rododendronerne i deres pragt. Her vil man kunne se haven i et væld af forskellige farver. Nogen rododendron sorter kan endda blomstre en ekstra gang i september. Det meste af parken er åbent for offentligheden.

Parken tilhører Den Hageske Stiftelse, men da den tidligere ejer anlagde parken var den oprindelig privat. Den tidligere ejer hed Johannes Hage og han besluttede i 1901 at området skulle være en romantisk park, efter de engelske principper. Parken som vi ser den i dag er dog en rekonstruktion, udført i 1980’erne af Christian Hage.  

Som noget helt specielt har parken et reservat for ord som har brug for beskyttelse, eller som de selv kalder det, et reservat for truede ord. Her kan man gå på ord-safari men sine børn eller børnebørn. Eksempler på hvilken slags ord og udtryk man kan støde på kunne være: Gavtyv der betyder ”person der snyder og er fræk på en charmerende måde” eller få på puklen, som betyder at ”blive skældt ud”.

I parken ligger også Nivaagaards Malerisamling, der er et mindre museum, her finder man kunstværker fra flere forskellige stilperioder. Her er gratis adgang for børn under 18 år, voksne kan få adgang for under 100kr. (opdateret sep. 2022). Nivaagaards Malerisamling har en også en cafe man kan besøge, det anbefales dog at man her bestiller bord i forvejen. Mere information ang. åbningstider m.m. kan findes her: https://www.nivaagaard.dk/praktisk-info/

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gammel Strandvej 2
Nivå 2990 DK
Find vej med Google Maps