Mejlgård Nederskov

En historisk vandretur i eventyrlige omgivelser

Løbegrave anlagt af nazister, køkkenmøddinger produceret af vores forfædre og levn fra istiden gør denne vandrerute til noget ganske specielt. Man bliver på et kort øjeblik sendt mange tusinde år tilbage i tiden midt i den smukke og eventyrlige natur i Mejlgård Nederskov.

Køkkenmøddingen har, ud fra de seneste undersøgelser, været i brug for godt og vel 6500 år siden, og dens indhold består blandt andet af skaller fra østers, hjertemuslinger og strandsnegle. Du er ikke i tvivl om, når du har fundet køkkenmøddingen i skoven, for området er prydet med de mange små skaller, som vores forfædre har smidt der. Denne historiske perle er selvfølgelig fredet, hvilket betyder, at området ikke må beskadiges.

Vandreruten er 6 km, og er derfor betegnet som en halvdagstur. Hele ruten er mærkeret med blå pile, som man blot skal følge rundt. Skoven er privatejet, hvilket vil sige, at den somme tider kan være lukket på grund af jagt. Du skal derfor være opmærksom på og respektere den pågældende skiltning i området.

Fra parkeringspladsen går du mod Mejlgård Nederskov, hvor du på et åbent areal med udsigt over Kattegat ser en blå pil, som fører dig videre rundt på ruten.

Seværdigheder

  • I Havbakker kan du se løbegravene, som nazisterne anlagde under 2. verdenskrig
  • Mejlgård Køkkenmødding, som er blandt landets største og bedst bevarede køkkenmøddinger fra Ertebølletiden
  • Kysten ved Bønnerup er prydet med sorte sten, som er et levn fra istiden
  • Vindformet kystkrat, som adskiller området mellem den flade kyst og Mejlgård Nederskov. Krattet fremstår nærmest eventyrligt med mos op af de kroede stammer på bøg- og egetræerne

Ofte Stillede Spørgsmål

Der er mulighed for parkering ved det østligste hjørne af Fjellerup stand eller ved Mejlgård Slot

Eftersom Mejlgård Nederskov er privatejet kan der forekomme tidspunkter, hvor skoven er lukket på grund af jagt. Derfor skal du være opmærksom på og respektere den pågældende skiltning i området

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

1 anmeldelse

  1. Fin rutebeskrivelse, men jeg mangler et kort!?

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *