Karlstrup Kalkgrav

Historisk naturperle

Karlstrup Kalkgrav er en del af Karlstrup Skov og er en historisk naturperle, hvor du kan få et indblik i landskabsdannelsen gennem millioner år. 

Gå på opdagelse i det naturskønne område og kom helt tæt på dansk historie. Måske du endda er heldig at finde et fossil?   

Skønne naturoplevelser

Kalkgraven blev dannet i Kridttiden, for millioner år siden, og er et område på ca. 30 hektar. I midten ligger en stor, smuk sø med det klareste azurblå vand.

Søen er meget indbydende, og særligt på varme sommerdage kan det være fristende at køle sig ned med en dukkert i den smukke sø. Bemærk dog at søen nogle steder kan være op til 14 meter dyb, hvilket kan betyde store temperaturudsving og at badning sker på eget ansvar!

Området ved Karlstrup Kalkrav er også et dejligt sted at gå tur. Du kan blandt andet opleve rigt plante- og dyreliv, herunder blishøns, lappedykkere, tårnfalke og snoge. Der er to forskellige stier rundt om kalkgraven – en bred sti langs søen og en mindre sti langs overkanten af kalkgraven.

 

Børnenes guide til Karlstrup Kalkgrav

Børnene på Den Blå Mælkevej fra Skolen på Grundtvigsvej har været ude at Opdage Danmark, og i den forbindelse har de besøgt Karlstrup Kalkgrav. Her får du deres guide til Karlstrup Kalkgrav.  

Flere tips til Sjælland?

Brug vores guide til Sjælland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sjællandske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Sjælland

Smagsoplevelser og spisesteder på Sjælland

Overnatning på Sjælland

Hent vores gratis app til Sjælland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *