Hammer Bakker

En kort vandretur i kuperet landskab med et rigt dyre- og fugleliv

Hammer Bakker er en smuk kuperet vandrerute, som går gennem nåle- og løvskov, Pebermosen og op på Tvillingehøje, hvor en smuk udsigt over heden venter. Bakkeøen rejser sig hele 60 meter over det omkringliggende land i det sydlige Vendsyssel. Råvildt, ræve, grævlinger og egern er faste beboere i Hammer Bakker. Det er en god ide at medbringe en kikkert på denne rute, da området ligeledes danner hjem for sjældne fuglearter som duehøgen, hvepsevågen og natravnen.

 

Vandreruten er på 5 kilomenter, og er derfor en halvdagstur. Ruten er markeret med rødt på sorte pæle, som følger hele ruten, og begynder på parkeringspladsen ved Brødland. På ruten ved Brødlands Høj befinder der sig en primitiv lejrplads med parkering, toilet, shelter samt en bålhytte.

Seværdigheder

  • Tvillingehøje, som er en gruppe af gravhøje fra Bronzealderen. Fra gravhøjene er der en fantastisk udsigt ud over heden, Langholdt og Vodskov
  • En hede med lyng, tyttebær, blåbær og enebær, hvilket skaber gode chancer for at se både musvåger, duehøge og hvepsevåger. Heden bliver plejet af områdets fritgående får.
  • Pebermosen, hvori der er flydeøer og hængesække. På åbent vand kan du spotte både gule og hvide åkander. Den grønbenet rørhøne holder ligeledes til i Pebermosen.
  • En rig sommerfuglefauna, du kan blandt andet finde brun pletvinge, randøjer, blåfugle og perlemorsommerfuglen i området.
  • Hestedal, som er en af de mange erosionsdale i området.

Ofte stillede spørgsmål

Der er på vandreruten ved Hammer Bakker mulighed for overnatning ved en lejrplads med toilet, shelter samt bålhytte

Der er mulighed for parkering to steder langs vandreruten, der er en parkeringsplads ved Brødland og Brødlands Høj. Sidstnævnte er beliggende ved lejrpladsen.

Flere tips til Nordjylland?

Brug vores guide til Nordjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i det nordjyske.

Oplevelser i Nordjylland

Oplevelser for børn i Nordjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Nordjylland

Overnatning i Nordjylland

Hent vores gratis app til Nordjylland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *