Gurre Sø

Vandretur med eventyrlig stemning

Skoven, søen og fuglene ved Gurre Sø sætter rammerne for en eventyrlig stemning. Ruten rundt om Gurre Sø er 10 km lang, og betegnes derfor som en halvdagstur. 

Se vandreruten rundt om Gurre Sø

Der er forskellige afmærkede ruter rundt om søren, og hvis de mange ruter bliver forvirrende, skal du blot søge ned mod søen igen for at komme på rette spor. På en del af ruten bliver du ført gennem en privat skov, og her skal du være opmærksom på, at turen skal foretages mellem kl. 6 om morgenen og solnedgang.

Er du vild med at iagttage fugle? Så er Gurre Sø et oplagt udflugtsmål. Søen huser alt lige fra troldand til fiskehejre. Hvis du er heldig, kan måske også opleve havørne og rørhøg ved søen. I skoven, som omgiver Gurre Sø, er der ligeledes gode muligheder for at spotte forskellige fugle. Her yngler fugle såsom ravn, musvåger og flagspætter nemlig.

Seværdigheder

  • Gurre Slotsruin ligger i nærheden af Gurre Sø. Det eneste der står tilbage fra det engang så fine slot, er Storetårn på 3 meter.
  • Ved det nordlige hjørne af Gurre Sø kan du følge en træbro over til Store Ø, hvor du finder en skøn naturskov.
  • Oplev halvøen Lille Ø’s Krog, hvor der er udsigt over søen og mågeøen, som ligger mod øst. Mågeøen er hjemsted for en hættemågekoloni.
  • Du kan på ruten opleve bøgetræer, som er mere end 200 år gamle.

Ofte stillede spørgsmål

Der er flere forskellige P-pladser langs Gurrevej. Du kan fx parkere ved Gurre slotsruin.

Ja, men husk at føre den i snor.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *