Gudenåens og Skjernåens Kilder

Skøn natur i Midtjylland

Skjern Åen er Danmarks vandrigeste å og starter 300 meter fra udspringet af Danmarks længste vandløb Gudenåen. De to åer løber i hver deres retning mod havet – Skjern Åen mod vest og Gudenåen mod øst. Området omkring åernes udspring kaldes ofte Det Store Vandskel og byder både på afvekslende natur og historiske levn.

Skjern Åen udspringer i en lille sø, der er opstået ved tørvegravning. Nær udspringet ligger Tinnet Krat, som hører til landets største koncentration af egekrat. Det gamle krat består af små og krogede egetræer, og gennem krattet går Danmarks ældste vej, Hærvejen. Skjern Åen løber gennem Rørbæk Sø, Kulsø og Hastrup Sø, der ligger i forlængelse af hinanden som perler på en snor. Særligt Rørbæk Sø er med de omkringliggende skove og det bakkede terræn et besøg værd.

I kan fiske, cykle og vandre i naturen ved Det Store Vandskel. Flere af vandreruterne er afmærkede og fører jer via smalle spor gennem de to landskabsfredninger fra Tørring i syd til Vester Mølle ved vestenden af Rørbæk Sølandskab.

©️ Smutturen.dk

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *