Grenen i Skagen

Danmarks nordligste punkt

Grenen er Danmarks nordligste punkt og spidsen af Skagens Odde, som med sin længde på 30 kilometer regnes for at være en af verdens største odder. Hvis I står på den yderste spids, kan I se bølgerne slå mod hinanden, når havene Skagerrak og Kattegat mødes, mens I bliver blæst godt igennem.

Grenen er et resultat af aflejrede sten og sand, som de to stærke strømme har transporteret hertil gennem de seneste 100 år. Grenen er derfor i konstant bevægelse, og på grund af strømmene er det forbudt at bade i havet her. Landskabet omkring Grenen er et fredet naturreservat og hjemsted for mange planter og dyr. Her kan I opleve klitdannelser, se sæler sole sig i vandkanten eller tælle de mange fuglearter, der lever i området. Derudover er toppen af Danmark kendt for sit helt særlige lys, der gennem tiden har trukket malere til området. Måske får I selv lyst til at finde lærred og pensler frem? Eller måske bare forevige landskabet på kamera?

Fra parkeringspladsen i udkanten af området kan I lade jer fragte gennem det sandede landskab af Sandormen. Traktorbussen Sandormen har kørt turen til og fra Grenen i mere end 50 år og er med tiden blevet en del af Grenens historie og en hel attraktion i sig selv.

©️ Smutturen.dk

Stå i to have på en gang! Danmarks nordspids giver dig mulighed for at stå med ét ben i Kattegat og et andet i Skagerrak. Den helt unikke naturoplevelse kan beskrives således:

“Dejligt sted på toppen af Danmark, hvor de to have mødes Kattegat mod øst og Vesterhavet mod Nord. Meget flot og barsk natur, man kan gå i sandet helt ud til det øverste punkt, og her gå forbi Drachmanns grav der ligger ind i klitten, på vejen derud går du ligeledes forbi bunkers fra 2. verdenskrig, og er du heldig ser du sæler, der elsker at kravle op på stenene ved bygningsværkerne. Du kan også blive transporteret med traktorbussen Sandormen der kører i fast rutefart fra kiosken v. p. pladsen. Helt derude er der ofte blæsende og man fornemmer tydeligt de to have der mødes, bølgerne fra hver side brydes mod hinanden. Det er absolut ikke tilrådeligt at bade, da der er meget strøm i vandet, og pas på børnene, hvis de lige skal soppe, de kan nemt blive revet med. Fra Kiosken er der lavet ny vandreture rundt på Grenen, Skagensporet se flere oplysninger v. kiosken.”

Anmelder på Facebook

FAQ om Grenen i Skagen

Der er en parkeringsplads til Grenen, men den ligger et godt stykke fra selve destinationen. Derfor kan man med fordel benytte Sandormen til at blive fragtet derud.

Der er en parkeringsplads til Grenen, men den ligger et godt stykke fra selve destinationen. Derfor kan man med fordel benytte traktorbussen Sandormen til at blive fragtet derud.

På gåben tager det ca. 30 minutter.

Nej, grundet de livsfarlige strømme er det strengt forbudt at bade i vandet ved Grenen.

Andre anbefalede oplevelser i Skagen

Flere tips til Skagen?

Brug vores guide til Skagen, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder på Danmarks nordspids.

Oplevelser i Skagen

Oplevelser for børn i Nordjylland

Begivenheder i Skagen

Smagsoplevelser og spisesteder i Skagen

Overnatning i Skagen

Hent vores gratis app til Skagen (og resten af Danmark)

2 anmeldelser

  1. Unvergesslich

    Der schönste Ort überhaupt. Werde jetzt zum 8ten mal dort sein und es ist immer wieder Atemberaubend. Einfach ausgedrückt: SEHNSUCHTSORT:

  2. Skønt sted året rundt.

    Grenen giver også fantastiske naturoplevelser nytårsdag. For os er det blevet en vigtig tradition.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *