Gendarmstien

Blandt Danmarks smukkeste vandreruter

Gendarmstien er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Den snor sig langs kysten fra Padborg i vest til Høruphav på Als i øst. Det er oplagt at gå en del af den 74 km lange vandresti. For eksempel kan I vælge en af Gendarmstiens fire dagsetaper: Bjerg-etapen, Tegl-etapen, Krage-etapen eller Strand-etapen.

Alle etaper af gendarmstien løber langs kysten gennem et til tider kuperet terræn. På ruten kan I bl.a. opleve stejle klinter, vilde hegn, flade strande, dybe skove og spor fra den tidligere teglindustri i området omkring Tegl-etapen. På Krage-etapen er Kærlighedstunnelen et helt særligt sted. Her bøjer træerne sig over skrænten og danner en naturlig tunnel. Undervejs på jeres tur kan I også gå på opdagelse i grænselandets historie, der har været med til at give stien sit navn. Navnet kommer fra ordet gendarm, som er en betjent i et militært organiseret politikorps, og stien blev netop patruljeret af grænsegendarmer fra 1920 til 1958.

I oplever bedst Gendarmstien til fods, men nogle strækninger kan også cykles. Langs stien er der primitive overnatningspladser, hvor mindre grupper kan overnatte i op til 2 nætter. Desuden er der flere lettilgængelige parkeringspladser. Stien er markeret med skilte med en blå gendarm.

©️ Smutturen.dk

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *