Gendarmstien

Blandt Danmarks smukkeste vandreruter

Gendarmstien er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Den snor sig langs kysten fra Padborg i vest til Høruphav på Als i øst. Det er oplagt at gå en del af den 74 km lange vandresti. For eksempel kan I vælge en af Gendarmstiens fire dagsetaper: Bjerg-etapen, Tegl-etapen, Krage-etapen eller Strand-etapen.

Alle etaper af gendarmstien løber langs kysten gennem et til tider kuperet terræn. På ruten kan I bl.a. opleve stejle klinter, vilde hegn, flade strande, dybe skove og spor fra den tidligere teglindustri i området omkring Tegl-etapen. På Krage-etapen er Kærlighedstunnelen et helt særligt sted. Her bøjer træerne sig over skrænten og danner en naturlig tunnel. Undervejs på jeres tur kan I også gå på opdagelse i grænselandets historie, der har været med til at give stien sit navn. Navnet kommer fra ordet gendarm, som er en betjent i et militært organiseret politikorps, og stien blev netop patruljeret af grænsegendarmer fra 1920 til 1958.

I oplever bedst Gendarmstien til fods, men nogle strækninger kan også cykles. Langs stien er der primitive overnatningspladser, hvor mindre grupper kan overnatte i op til 2 nætter. Desuden er der flere lettilgængelige parkeringspladser. Stien er markeret med skilte med en blå gendarm.

©️ Smutturen.dk

FAQ om Gendarmstien

Stien strækker sig fra den dansk-tyske grænse ved padborg og langs jyllands sydøstlige kyst til Høruphav.

Det meste af vejen er langs kysten, men der er afvekslende landskab med skove, moser og enge.

Det er mest anbefalelsesværdigt at gå ruten, men der er nogle strækninger, hvor det også er muligt at cykle.

Flere tips til Sydjylland?

Brug vores guide til Sydjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sønderjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder

Overnatning

Hent vores gratis app til Sydjylland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.