Fårup Sommerland

Kåret som Europas Bedste Forlystelsespark 2022

Fårup Sommerland er ikke bare Nordjyllands største attraktion. Parken er også en af Danmarks mest besøgte attraktioner (iflg. VisitDenmarks opgørelser) og tilmed kåret som Europas Bedste Forlystelsespark i både 2021 og 2022! Hertil vandt Fønix i 2022 prisen som Europas Bedste Forlystelse.

Afspil video

Disse priser og besøgstal opnår man ikke, hvis man ikke har et hulans godt sommerland! Og derfor er parken selvfølgelig også med på vores kort over Danmarks bedste oplevelser. Hvis du er i Nordjylland med børn, er Fårup Sommerland et must.

Find alt du skal bruge til det gode besøg herunder:

Nyheder

Der kommer hele tiden nye forlystelser og oplevelser til i Fårup Sommerland. Vi giver dig her overblikket over de seneste tilføjelser til parken:

Fønix i Fårup - Danmarks største, hurtigste og højeste forlystelse!

I 2022 åbner Fønix i Fårup, en kæmpe nyhed i “Danmarks sjoveste skov”. Det bliver ikke bare Danmarks største, hurtigste og højeste forlystelse med en højde på 40 meter, længe på 905 meter og en topfart på 95 km/t. Fønix bliver også den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en “omvendt camelback”, der giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder – mens man vender på hovedet.

Du kan prøve en simuleret tur i Fønix her:

Afspil video

Facts om Fønix i Fårup:

  • Danmarks højeste med 40 m
  • Danmarks hurtigste (tophastighed på 95 km/t
  • Danmarks største med en længde på hele 905 m
  • Den forlystelse i Skandinavien, der har mest airtime – turen byder på hele 9,2 sekunders vægtløshed!

Events

Se, hvad der sker i år Europas Bedste Forlystelsespark 2022:

Lysfald - "Fårup by Night"

Afspil video om lysfald

Har du nogensinde fantaseret om at opleve Fårup efter mørkets frembrud? Normalt er det kun skovens dyr, der har haft adgang til forlystelsesparken efter mørkets frembrud, men i 2021 blev det ændret!

“Lysfald” er navnet på det nye tiltag, der finder sted i efterårsferien, 15. – 22. oktober, hvor der også afholdes den årlige Høstfest. Lysene tændes kl. 17.30 og så kan du ellers suse afsted i parkens forlystelser, mens hele parken er oplyst.

Det bliver med garanti et kæmpe hit, så tøv ikke med at købe billet!

Høstfest

Hvert år i skolernes efterårsferie (uge 42) kan du opleve sommerlandet i efterårsklæder med en masse særlige oplevelser.

Se nogle af de mange specielle oplevelser i efterårsferien her:

Afspil video

Forlystelser

Få overblikket over nogle af de kommende og seneste tilføjelser til rækken af forlystelser i sommerlandet herunder:

Skovturen - 2021

skovturen

Fårup har lyttet til gæsternes ønske om en ny forlystelse til de helt små. Skovturen tager de små guldklumper og deres forældre med på en hyggelig ekspedition gennem sommerlandet – forbi plaskende vandfald, den eventyrlige dyrehøj og skovhuggerens hjem. Læs mere om Skovturen her.

Saven - 2020

Afspil video

Den højeste forlystelse i Fårup tager dig med på en 460 mter lang og hæsblæsende tur, der går både forlæns og baglæns.. 😬

Forlystelsen er dog stadig for de fleste af familiens medlemmer, da du blot skal være 95 cm for at få lov til at komme med.

Hvirvelvinden - 2017

Afspil video

En vild forlystelse der ikke er for sarte sjæle, men til gengæld giver garanti på at gøre dig rundtosset! Du bliver kastet op og ned fra 19 meters højde, mens du drejer rundt! 

Priser

Lavsæson 2022: 9. april – 3. juni + 22. august – 18. september

Højsæson: 4. juni – 21. august + 15. – 23. oktober (efterårsferien)

Lavsæson Højsæson Årskort
Voksen 265 kr. 330 kr. 749 kr.
Senior 65+ 210 kr. 260 kr. 599 kr.

Det er også muligt at købe andendags- og eftermiddagsbilletter. Få overblikket over åbningstider og priser for den dag, du skal afsted her:

Rabat

Hvis du er glad for Fårup Sommerland og gerne vil have rabatter, så skal du købe sæsonkort. Udover fri entré hele året får du rabat på butikker og spisesteder i parken.

Du får også 25-50% rabat på billetter til en hel del af Danmarks største attraktioner som fx. Djurs Sommerland, Bonbon Land, Randers Regnskov, Egeskov m.fl.

Hotel Fårup - Overnatning midt i skoven!

Afspil video

Hotel Fårup er muligvis den allerfedeste overnatning for børn – i hvert fald i Nordjylland.

Det 4-stjernede hotel ligger midt i “Danmarks sjoveste skov” og er i et gennemført skovtema med fuld fokus på sjov for ungerne. Adgang til parken er inkluderet i opholdet (og du har adgang 30 min for åbning) og så har restauranten bronze i Det Økologiske Spisemærke (30-60% økologi). Måske er det også derfor, at hotellet i 2019 blev kåret til det 4. bedste hotel i hele Danmark.

Historien

For rigtig mange nordjyder er Fårup Sommerland synonymt med sommer og barndomsminder.

Parken åbnede for første gang i 1975 og er dermed Skandinaviens første sommerland.

Dengang bestod forlystelserne primært af trampoliner, hoppepuder, heste og robåde. Entréen kostede kun 4 år, og så kunne ungerne ellers bare boltre sig hele dagen.

Det var et koncept, danskerne kunne forholde sig til, og det blev snart tradition at tage på familietur i det nordjyske sommerland.

I dag er parken vokset betragteligt og fylder hele 90 hektar, svarende til 55 fodboldbaner!

Parken er også kendt for deres akademi, der sikrer nye medarbejdere en grundig træning i service.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har her samlet en række af de spørgsmål, der oftest bliver stillet. Finder du ikke svar herunder, er du mere end velkommen til at skrive til info@opdagdanmark.dk.

Du kan med fordel besøge parken på mandage, fredage og søndage i højsæsonen. Her er der færrest gæster iflg. parken selv.

Fårup dækker i alt 90 hektar, svarende til 55 fodboldbaner!

Priser for børn og voksne afhænger af sæson. Børn under 3 år kommer gratis ind. Se tider og priser her.

Ja, på Hotel Fårup kan du overnatte midt i parken. Hotellet blev kåret som Danmarks 4. bedste hotel på TripAdvisor i 2019.

Når du har købt billet ved lugen, følger du blot vejen, og så kommer du til en kæmpe parkeringsplads. Skal du overnatte på Hotel Fårup, kan du dreje fra lige inden parkeringspladsen og i stedet holde vedhotellet.

Hvert år i skolernes efterårsferie (uge 42)

1 anmeldelse

  1. Parken størelse

    90 hektar er 135 fodboldbanen

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *