Fårup Sommerland

Kåret som Europas Bedste Forlystelsespark 2022

Fårup Sommerland er ikke bare Nordjyllands største attraktion. Parken er også en af Danmarks mest besøgte attraktioner (iflg. VisitDenmarks opgørelser) og tilmed kåret som Europas Bedste Forlystelsespark i både 2021 og 2022! Hertil vandt Fønix i 2022 prisen som Europas Bedste Forlystelse.

Afspil video

Disse priser og besøgstal opnår man ikke, hvis man ikke har et hulans godt sommerland! Og derfor er parken selvfølgelig også med på vores kort over Danmarks bedste oplevelser. Hvis du er i Nordjylland med børn, er Fårup Sommerland et must.

Find alt du skal bruge til det gode besøg herunder:

Nyheder

Der kommer hele tiden nye forlystelser og oplevelser til i Fårup Sommerland. Vi giver dig her overblikket over de seneste tilføjelser til parken:

2023: Rundrejsen

rundrejsen

I 2023 er årets nyhed en klassisk karrusel til små børn og med god adgang for kørestolsbrugere.

2022: Fønix - Europas Bedste Forlystelse

I 2022 åbnede Fønix i Fårup, en kæmpe nyhed i “Danmarks sjoveste skov”. Det er ikke bare Danmarks største, hurtigste og højeste forlystelse med en højde på 40 meter, længe på 905 meter og en topfart på 95 km/t. Fønix er også den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en “omvendt camelback”, der giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder – mens man vender på hovedet.

…og Fønix har virkelig taget verden med storm! Se bare disse priser, som den allerede har vundet:

 • ‘Bedste rutsjebane i Europa’ (Parkworld Excellence Awards) 2022
 • ‘Europas bedste nye rutsjebane’ (European Star Award) 2022
 • ‘European Top New Attraction’ (Parksmania Awards) 2022
 • FKF-Award i kategorien ‘Roller Coaster’ (Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V.) 2022

Facts om Fønix i Fårup:

 • Danmarks højeste med 40 m
 • Danmarks hurtigste (tophastighed på 95 km/t
 • Danmarks største med en længde på hele 905 m
 • Den forlystelse i Skandinavien, der har mest airtime – turen byder på hele 9,2 sekunders vægtløshed!

Events

Hvert år sker der en masse i parken. Herunder har vi samlet et udpluk, men du kan også se parkens eventkalender her

Lysfald - "Fårup by Night"

Afspil video om lysfald

Har du nogensinde oplevet Fårup efter mørkets frembrud? Normalt er det kun skovens dyr, der har haft adgang til forlystelsesparken efter mørkets frembrud, men i 2021 blev det ændret!

“Lysfald” er navnet på det nye tiltag, der finder sted i efterårsferien hvert år, hvor der også afholdes den årlige Høstfest. Lysene tændes om aftenen og så kan du ellers suse afsted i parkens forlystelser, mens hele parken er oplyst.

Høstfest

Hvert år i skolernes efterårsferie (uge 42) kan du opleve sommerlandet i efterårsklæder med en masse særlige oplevelser.

Se nogle af de mange specielle oplevelser i efterårsferien her:

Afspil video

Forlystelser

Få overblikket over nogle af de kommende og seneste tilføjelser til rækken af forlystelser i sommerlandet herunder:

Skovturen - 2021

skovturen

En ny forlystelse til de helt små. Skovturen tager de små guldklumper og deres forældre med på en hyggelig ekspedition gennem sommerlandet – forbi plaskende vandfald, den eventyrlige dyrehøj og skovhuggerens hjem. Læs mere om Skovturen her.

Saven - 2020

Afspil video

Den højeste forlystelse i Fårup tager dig med på en 460 mter lang og hæsblæsende tur, der går både forlæns og baglæns.. 😬

Forlystelsen er dog stadig for de fleste af familiens medlemmer, da du blot skal være 95 cm for at få lov til at komme med.

Hvirvelvinden - 2017

Afspil video

En vild forlystelse der ikke er for sarte sjæle, men til gengæld giver garanti på at gøre dig rundtosset! Du bliver kastet op og ned fra 19 meters højde, mens du drejer rundt! 

Priser

Hvad koster det at komme i Fårup Sommerland? De overordnede priser er som følger i 2023:

0-2 år: gratis
3-64 år: fra 275 kr.
65+: fra 220 kr.

For at se, hvad det kommer til at koste for dig, kan du indtaste dato for besøget her og få prisen.

Rabat og årskort

Hvis du er glad for rabatter og besparelser, så er det et godt tip at købe årskort til Fårup Sommerland. Udover fri entré hele året får du rabat på butikker og spisesteder i parken. Samtidig kan du købe årskortet tidligt på året, inden priserne stiger til den kommende sæson, og få det til den gamle pris.

Samtidig får du med årskort gratis adgang til alle de events og koncerter, der finder sted i løbet af året, så du får rigtig meget for pengene!

Du får også 25-50% rabat på billetter til en hel del af Danmarks største attraktioner som fx. Djurs Sommerland, Bonbon Land, Randers Regnskov, Egeskov m.fl.

Overnatning midt i skoven!

Afspil video

Hotel Fårup er muligvis den allerfedeste overnatning for børn – i hvert fald i Nordjylland.

Det 4-stjernede hotel ligger midt i “Danmarks sjoveste skov” og er i et gennemført skovtema med fuld fokus på sjov for ungerne. Adgang til parken er inkluderet i opholdet (og du har adgang 30 min for åbning) og så har restauranten bronze i Det Økologiske Spisemærke (30-60% økologi). Måske er det også derfor, at hotellet i 2019 blev kåret til det 4. bedste hotel i hele Danmark.

Historien

For rigtig mange nordjyder er Fårup synonymt med sommer og barndomsminder.

Parken åbnede for første gang i 1975 og er dermed Skandinaviens første sommerland.

Dengang bestod forlystelserne primært af trampoliner, hoppepuder, heste og robåde. Entréen kostede kun 4 år, og så kunne ungerne ellers bare boltre sig hele dagen.

Det var et koncept, danskerne kunne forholde sig til, og det blev snart tradition at tage på familietur i det nordjyske sommerland.

I dag er parken vokset betragteligt og fylder hele 90 hektar, svarende til 55 fodboldbaner!

Parken er også kendt for deres akademi, der sikrer nye medarbejdere en grundig træning i service.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har her samlet en række af de spørgsmål, der oftest bliver stillet. Finder du ikke svar herunder, er du mere end velkommen til at skrive til info@opdagdanmark.dk.

Du kan med fordel besøge parken på mandage, fredage og søndage i højsæsonen. Her er der færrest gæster iflg. parken selv.

Fårup dækker i alt 90 hektar, svarende til 55 fodboldbaner!

Priser for børn og voksne afhænger af sæson. Børn under 3 år kommer gratis ind. Se tider og priser her.

Når du har købt billet ved lugen, følger du blot vejen, og så kommer du til en kæmpe parkeringsplads. Skal du overnatte på Hotel Fårup, kan du dreje fra lige inden parkeringspladsen og i stedet holde vedhotellet.

Hvert år i skolernes efterårsferie (uge 42)

1 anmeldelse

 1. Parken størelse

  90 hektar er 135 fodboldbanen

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *