Enebærodde

Skøn vandrerute blandt lyng og enebærbuske

Lige i smørhullet mellem Kattegat og Odense Fjord kan du besøge Enebærodde og tage på en skøn 12 km lang vandretur. Turen starter på landtangen Drejet, hvor du er omringet af strandenge og vader, som hele året huser forskellige vandfugle. Når du bevæger dig væk fra tangen og ind på Enebærodde, går vandreturen igennem en låge, hvor du møder en flok fredelige gallowaykvæg.

Helt usædvanligt for Fyn er landskabet på denne vandretur domineret af lyng og enebærbuske, hvilket gør denne tur ganske særlig i området. På vandreturen skal du være opmærksom, når du bevæger dig igennem landskabet – en stor bestand af hugorme holder nemlig til på Enebærodde, men heldigvis er de mere bange for dig, end du er for dem. Når du kommer forbi Enebærodde fyr, kan du i lyngen bagved fyret, finde volde og skanser helt tilbage fra Englandskrigene i det tidlige 1800-tal.

Seværdigheder

  • Oplev strandenge med et rigt fugleliv.
  • På din vandretur kan du opleve Enebærodde fyr, som blev opført i 1895.
  • Landskabet ved Enebærodde er et hede lignende landskab, som både byder på græsmarker, hedelyng og, som navnet antyder, enebær.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan parkere ved Hals Huse.

Ja, Enebærodde byder på dejlige badestrande, men bemærk at du ikke må bade på spidsen af odden, da strømmen her er meget stærk og farlig.

Flere tips til Fyn?

Brug vores guide til Fyn, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det fynske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Fyn

Smagsoplevelser og spisesteder på Fyn

Overnatning på Fyn

Hent vores gratis app til Fyn (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.