Egtvedpigens Fodspor

Fabelagtig vandrerute i fredet natur

OBS! Egtvedpigens Fodspor er permanent lukket.

“Egtvedpigens Fodspor er blevet så stor en succes, at presset på både natur og beboere i området er blevet for voldsomt. Nu lukkes ruten midlertidigt for at reparere skaderne på sporet, og så skal der findes løsninger, der kan sikre en bæredygtig vandrerute fremover.”

Beskrivelse

Egtvedpigens Fodspor er en 14 km lang vandrerute, der snor sig gennem Vejle Ådal med et væld af skønne udsigter og hotspots undervejs. Ruten er fremragende, fordi den har god variation, en god længde, rummer ro, ren natur, gode kulturfortællinger og smukke udsigter.

Ruten var planlagt til at blive indviet på 100-året for fundet af Egtvedpigens Grav, men dette er blevet udskudt pga. Covid-19.

Et væld af parkeringspladser gør det muligt at hoppe på ruten flere forskellige steder, og der er også adskillige mindre ruter indlagt, hvis man vil korte ruten af eller bare gå mindre ture. Egtvedpigens Fodspor-ruten er godt markeret med orange piktogrammer undervejs.

Herunder guider vi dig til den gode oplevelse med rute, kort, parkering m.m., men du kan starte med denne lille video-appetizer:

intro
Afspil video

Egtvedpigens Fodspor ruten

For overblik over ruten med denne oversigt (klik for at forstørre):

God opførsel på turen

  • På private arealer må der vandres fra kl. 06:00 morgen til solnedgang.
  • Hunde skal altid føres i snor.
  • Det er ikke tilladt at fodre heste, kvæg og andre græssende dyr i hegninger.
  • Det er ikke tilladt at tage ophold nærmere end 150 meter fra bolig- og driftsbygninger. Det er naturligvis tilladt at passere forbi.
  • Benyt affaldsstativer eller tag affald med hjem.
  • Tag kun fotos og efterlad kun fodspor.

Parkering

Der er hele 6 parkeringspladser på ruten, som det også fremgår af det officielle kort ovenfor. Det giver dig rig mulighed for afveksling, hvis du vil gå ruten mere end en gang.

Vi kan varmt anbefale parkeringspladsen ved Bindeballe Købmandsgård for en god oplevelse, der strækker sig ud over ruten og den smukke natur. Hos Bindeballe Købmandsgård er der et lille museum, café og kaffehus med spisemuligheder, og så kan du også leje en hytte og tage en overnatning.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Har du spørgsmål, der ikke allerede er på listen, er du meget velkommen til at skrive til os på info@wordpress-378369-3668824.cloudwaysapps.com.

Det gør den fordi, det var i dette område, Egtvedpigen levede sit liv for ca. 3000 år siden. Den unge kvinde på 16-18 år døde en sommerdag i året 1370 f. Kr. Hun blev begravet i en egetræskiste sammen med sine personlige ejendele og forseglet i en gravhøj ved Egtved Holt.

Der er adskillige parkeringsmuligheder fordelt ud på den 14 km lange rute. Se punktet ‘Parkering’ for at få vores anbefalinger til startsted.

Terrænet er meget kuperet. Derfor er det en god idé at afsætte 4-5 timer til den 14 km lange rute.

Nej, desværre. Ruten er meget kuperet og forløber hovedsagligt på trampestier. Der er kun asfalt enkelte steder og flere steder skal du gennem indhegninger med græssende dyr.

Nej, det er kun muligt at vandre her.

Invitér en ven med på turen via Facebook eller email:

Facebook
Email

Hvis du allerede har gået ruten, håber vi du vil give din vurdering af den herunder, så flere kan få en fornemmelse af den oplevelse, der venter…

1 anmeldelse

  1. For stor publikums pres

    Miljøet ødelagt pga. alt for mange turister. Dyrelivet negativ påvirket og biodiversiteten under pres. Find et alternativ i statsskovene.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017