Damestenen

Danmarks største sten

Damestenen – også kaldet Dammestenen eller Hesselagerstenen – er Danmarks største. Den ligger ved Hesselager på Fyn og er 10 meter høj, måler 46 meter i omkreds, og så vejer den ca. 1000 tons.

Stenen er et imponerende syn, der er en smuttur eller udflugt med frokostkurv værd, da her er en smuk udsigt til Langeland og ud over Storebælt.

Sådan blev stenen til

Den store sten har oprindeligt været en del af det centrale sydsvenske grundfjeld, men blev revet løs under sidste istid og ført til Hesselager af indlandsisen.  

Sagnet om Damestenen

Ifølge sagnet blev en jættekvinde på Langeland vred over at søfolk brugte Svinninge Kirkes spir som pejlemærke, hvorved de unik at forlise. Hun kastede derfor den store sten i vrede mod spiret, men den nåede kun to tredjedele af vejen, og landende i stedet ved Hesselager på Sydfyn. Fortællingen kan være med til at forklare navnet.   

Ofte stillede spørgsmål / FAQ

Ved Hesselager på den østlige side af Fyn

Damestenen er 46 meter i diameter, stikker 10 meter op over jorden og vejer 1000 tons!

Ja det kan man.

Ja det må man gerne. Men pas på, for der kan godt være glat, og der er langt ned.

Ja, der er asfalteret vej hele vejen op til og rundt om stenen. Det er dog ikke muligt at komme op på selve stenen.

Der er ikke et væld af aktiviteter at foretage på stedet. Udover synet og en kravletur op på stenen, kan vi anbefale at tage en frokostkurv med, som kan nydes på bord-bænkesættet, mens man nyder udsigten til Langeland og Storebælt.

Flere tips til Fyn?

Brug vores guide til Fyn, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det fynske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Fyn

Smagsoplevelser og spisesteder på Fyn

Overnatning på Fyn

Hent vores gratis app til Fyn (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Damestensvej 1
Hesselager 5874 DK
Find vej med Google Maps