Café Fru Dax

Danmarks Bedste Ishus 2019

Café Fru Dax er en prisvindende café og ishus på Rømø, der kom på vores kort over Danmarks Bedste Oplevelser, da de ikke bare vandt Sydjyllands Bedste Ishus 2019 men også Danmarks Bedste Ishus 2019! Derfor tog vi tidligt i maj 2019 turen til Rømø for at afprøve stedet og overrække et diplom til Maria, der er kvinden bag Fru Dax:

fru dax modtager diplomet for danmarks bedste ishus 2019

Meget mere end et ishus

Oprindeligt ville vi blot aflægge et lille visit og måske lade Fru Dax’s “Gigant vaffel” udgøre vores frokost, men da vi møder Maria er det i ishusets tilstødende café, hvor der allerede er godt gang i frokostretterne.

Efter at have talt med Maria og overleveret diplomet, bliver vi enige om at afprøve nogle af caféens specialiteter til frokost. Valget falder på en “Fru Dax’s Tapasplanke” og et eftersigende populært stjerneskud:

frokost i cafeen

Vi får en Marsk Hvede fra det lokale Ribe Bryghus, der må siges at være en ideel frokostøl til de mere end velproportionerede og velsmagende retter. Vi må faktisk indrømme, at der slet ikke er plads til det, vi kom efter. Isen.

Nybagte vafler – en vindende opskrift?

Hvad er så det, der gør Fru Dax til noget særligt, som får så mange mennesker til at stemme på dem til Danmarks Bedste Ishus? På flere vi har talt med og hørt fra ligger store dele af hemmeligheden i de nybagte vafler. Hos Fru Dax bliver vaflen nemlig lavet på stedet:

Efter at have været i den syvende vaffelbagerhimmel var vi selvfølgelig nødt til at prøve stedets specialitet – en Fru Dax’s Gigant Vaffel:

Vi får serveret de nybagte vafler og vender snuden mod Lakolk Strand for at indtage Gigantvaflen:

gigant vaffel

…og en alm. gammeldags isvaffel:

Vi kan kun sige, at hvis du ikke har prøvet Danmarks Bedste Ishus 2019, så er det bare med at komme afsted! Fru Dax – ja tak!

Hvad siger gæsterne?

 

Ofte stillede spørgsmål

Er der is til folk med allergener, laktoseintolerance osv?
Ja. De er udførligt beskrevet i butikken og personalet kan vejlede

Er der gratis parkering?
Ja, lige uden for caféen

Hvorfor “Fru Dax”?
Fordi Maria, der ejer Fru Dax, i sin skoletid havde kort hår og brugte meget hårvoks af mærket Dax. Derfor fik hun øgenavnet Fru Dax

danmarks bedste oplevelser kort

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017