Æbleø

Skøn vandrerute for den eventyrlystne

Vandreturen til Æbleø er for de mere eventyrlystne. På denne 15 km lange vandretur skal du nemlig vade igennem vandet for at nå ud til Æbleø. Derfor anbefales det også, at man tager på denne tur om sommeren eller først på efteråret, hvor vandtemperaturen stadig er relativt høj.

Den 1,5 km lange ebbevej ud til Æbleøholm starter ved kysten på Lindø, og fra Æbleøholm fører en lang smal landtange ved navn Brådet videre ud til Æbleø. Man skal være opmærksom på, at Brådet somme tider kan være oversvømmet.

Æbleø byder på et fantastisk plante- og fugleliv. I det nordvestlige hjørne af øen finder du for eksempel et gruppe elmetræer, som blev ramt af elmesyge i 80’erne og derfor står stammerne nu ene og barkløse tilbage. Langs kysten kan du opleve bøgetræer, som er tæt på at forsvinde ud i havet.

På øen kan du opleve fugle såsom edderfugl, skarv og terner, da de fleste af disse fugle yngler på naboholmene. For nyligt er havørnen begyndt at yngle i skoven på Æbleø, så hvis du er heldig, kan du også spotte denne imponerende fugl på din vandretur.

Seværdigheder

  • Æbleø fyr blev bygget i 1884 af bornholmsk granit. I mange år havde fyret, sammen med Strib fyr, en helt afgørende rolle for, at det var muligt for skibe at navigere gennem Lillebælt.
  • Strandengen har en bevoksning med planten strand-kvan, som er kendetegnet ved at have store kuglerunde klynger af blomster.
  • Man kan stadig opleve resterne af Æbleø havn, som var i brug fra 1930 til 1960’erne, hvor den primære transport foregik med båd.

Ofte stillede spørgsmål

Der er placeret pæle hele vejen gennem vandet ud til Æbleøholm, så du ikke farer vild.

  • Det er bedst at bevæge sig ud til Æbleø når der er lavvande, og vandet derfor kun går til anklerne. Vær opmærksom på ikke at bevæge dig afsted i dårligt vejr.

Øen er privatejet, og af hensyn til naturen må du udelukkende bevæge dig langs stranden, samt ad afmærkede stier og veje.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *