Aktiviteter for børn i Nordjylland 2024

Der findes et væld af oplevelser for børn i Nordjylland. For at give dig et overblik, lister vi på denne side nogle af de bedste oplevelser for familien med børn. 

I denne guide finder du en masse tips og anbefalinger til oplevelser, som er særligt interessante, når familien skal finde aktiviteter i Nordjylland. 

Du kan også besøge vores guide til gratis oplevelser i Nordjylland, der i stor stil tæller et væld af ting, du kan lave med børn.

Europas Bedste Forlystelsespark 2021 og 2022

Prøv Europas Bedste Rutsjebane

Fårup Sommerland er umulig at komme uden om, når vi snakker oplevelser i Nordjylland. Forlystelsesparken er kåret som Europas Bedste Forlystelsespark i både 2021 og 2022, hvor også Danmarks Største Rutsjebane, Fønix, blev hædret med prisen som Europas Bedste Forlystelse.

Behøves vi sige mere?

Afspil video om fønix i fårup sommerland
Afspil video om aalborg zoo

Hovedattraktion for børn

Besøg Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en af danmarks mest besøgte attraktioner, og den bynære dyrepark er en sand klassiker samt et stort hit hos børnefamilier, som vi ikke kommer uden om.

Stort oplevelsescenter i Aalborg

Besøg Springeren

Springeren i Aalborg er et oplevelsescenter på hele 15.000 kvm spækket med oplevelser. Her kan du komme ned i en ubåd, sejle i sejlsimulator, besøge Aalborg Miniby og dykke ned i adskillige udstillinger med historie.

Afspil video om springeren aalborg

#Gratis aktiviteter

Farm Fun i Aalbæk

Lidt syd for Skagen finder du Farm Fun i byen Aalbæk. Her kan ungerne boltre sig i timevis med de mange aktiviteter.

Gratis aktivivet for børn

Tag på Troldejagt

Hvis du endnu ikke har haft ungerne med på jagt efter Thomas Dambos trolde, så har I noget at glæde dig til! I Danmark har vi 25 trolde, og i Nordjylland finder du fx. en i Thy, på Egholm ved Aalborg og en i Mariager. En fabelagtig og meget populær aktivitet.

Naturnære oplevelser

Nymarksminde Farmpark

Lidt uden for Aalborg finder du Nymarksminde Farmpark, en oplevelse for børnefamilier med masser af klappedyr, aktiviteter og muligheden for B&B bondegårdsferie!

#skovtur #gratis

Tag på tur i Rold Skov

Gå på opdagelse i Danmarks største skov, og oplev den uberørte natur i Troldeskoven og Urskoven. Der er ligeledes mulighed for at snøre vandreskoene, og gå på opdagelse i de lyngklædte Rebild Bakker med en fantastisk udsigt over Gravlev Ådal. 

Vi har samlet en guide over området. 

#Gratis aktiviteter

Børnevenlige strande og badesteder

Vi har lavet en kortoversigt over børnevenlige strande i Nordjylland, så du nemt kan finde de badesteder, hvor stranden er bred og vandet lavt.

#gratis aktivitet for børn

Tag på legepladsen

Der findes et væld af legepladser spredt udover det nordjyske landskab.

Vi har lavet en kortoversigt over mange af dem, så du nemt kan finde en legeplads i nærheden.

Kender du en god legeplads, som ikke allerede er på kortet? Så hører vi meget gerne fra dig.

Et kloster fra Middelalderen

Børglum Kloster

Ikke langt fra Løkken kan du finde Børglum Kloster, som kan dateres helt tilbage til middelalderen. Bygningerne emmer af historie, på trods af flere restaureringer igennem tiden. Du kan besøge klosteret og få et indblik i dets mange års historie, se Børglum Kloster Kirke, eller besøge museet hvor der er mere end 15 udstillinger vedrørende kunst, historie og kultur. 

I julen afholdes der også et populært julemarked på Børglum Kloster, som er et besøg værd!

Danmarks største landfredning

Lille Vildmose

Med 7.600 hektar fredet natur er Lille Vildmose noget af det vildeste natur, vi har i Danmark. Tag afsæt i Lille Vildmosecentret og begiv dig ud på nogle helt unikke oplevelser, uanset om du er afsted med eller uden børn.

Børnevenlige museer

Udforsk Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum er et museum, som er fordelt på fire forskellige spændende lokationer i det nordjyske. I kan med én billet udforske de fire museer – og dyk ned i den historie, som har udfoldet sig på de nordjyske kyster. 

Se vores guide over de fire museer – så I kan danne jer et overblik over de mange oplevelser, som venter jer. 

Nordeuropas største akvarium 

Tag på opdagelse i Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals tager både børn og voksne med under havets overflade, og giver jer nogle unikke oplevelser.Her finder du også et kæmpe udeareal med stor legeplads m.m. – så det er også oplagt at besøge på de varme sommerdage.

Afspil video om nordsøen hirtshals

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK

Download vores gratis app

…og se hvad du kan opleve i nærheden af dig lige nu + meget mere…