Oplevelser for børn i Midtjylland 2024

Midtjylland byder på alverdens oplevelser og aktiviteter for hele familien, og her har vi lavet en liste over oplevelser for børn i Midtjylland. 

I denne guide finder du en masse tips og anbefalinger til oplevelser, som er særligt interessante, når familien skal opleve Midtjylland. 

Leder du efter en bestemt by eller område i Midtjylland? Så hop til vores oversigt her

Attraktion med fokus på bevægelse

Besøg WOW PARK Skjern

Tag familien med til WOW PARK Skjern og oplev en dag fyldt med eventyr! Her kan både børn og voksne udforske trætoplegehuse, suse ned ad rutsjebaner og krydse hængebroer. Parken byder på sjove aktiviteter både oppe i træerne og på jorden, ideelt for alle aldre fra 2 til 102 år. Når sulten melder sig, kan I besøge den hyggelige skovcafé eller grille jeres egen mad.

Gratis oplevelse 

Skovsnogen Artland

Godt gemt væk i en vestjysk skov finder I denne perle, som består af et kunstmuseum uden vægge og under åben himmel. Musset fungere som en surrealistisk mellem træer og de over 80 forskellige kunstinstallationer, og kan betegnes som en hybrid mellem et kunstgalleri og en naturlegeplads.

Få en guide til Skovsnogen Artland. 

Kunstoplevelse i naturen  

Oplev Den Uendelige Bro

Det populære udflugtsmål og kunstværk Den Uendelige Bro er beliggende ved Varna og Ballehage Strand syd for Aarhus. Der er masser af muligheder for aktiviteter ved kunstværket – I kan trække i badetøjet og hoppe i vandet, nyde udsigten til havet, skoven og stranden eller spadsere rundt og rundt i den evige cirkel. 

Få en guide til Den Uendelige Bro nedenfor. 

Troldejagt i naturen 

Find Stærke Storm

Vidste I, at der gemmer sig en af de ret så populære trolde af Thomas Dambo i Silkeborg? Gå på opdagelse ved området ved Ørnsø, og se om I er så heldig at møde Stærke Storm på jeres vej – han flytter sig i hvert fald ikke lige foreløbigt. 

Midtjyllands hovedstad 

Smut en tur til Aarhus

Oplev Danmarks anden største by Aarhus og få en storbyoplevelse, som du sent vil glemme. Byen byder på gastronomi, arkitektur og attraktioner af højeste kvalitet – og inviterer til enestående og mindeværdige oplevelser. 

Læg vejen forbi Aarhus og gå på opdagelse i de mange oplevelser, som byen har at byde på. Husk at pakke de gode vandresko, for du kommer til at ville opleve det hele. 

©VisitAarhus ©RUNI Photopop

©Randers Regnskov 

Hovedattraktion for børn

Tag en tur i Randers Regnskov

I Randers Regnskov kan I for et kort øjeblik træde ind i den tropiske jungle og opleve fritlevende aber, leguaner og dovendyr – og I behøver ikke at tage længere væk end Randers i Midtjylland. Den tropiske oplevelse er fuldførst med det varme klima, lianer hængende ned fra loftet, store vandfald og fantastiske planter, som man ikke lige finder derhjemme i baghaven. 

Det er en heldagsudflugt at besøge det tropiske paradis i Randers – Så pak madpakken eller nyd et måltid mad i Regnskovscaféen.

Danmarks hajcenter 

Tag på opdagelse i Kattegatcenteret

Kattegatcenteret i Grenaa byder på et væld af oplevelser både inde og ude – og de modige sjæle kan opleve centeret fra under vandoverfladen. Du kan møde Danmarks eneste sandtigerhaj, ro i kajak på ishavet eller beundre de nuttede sæler i Kattegatcenteret – Med over 200 forskellige arter af dyr er der nok at opleve. 

Se vores top 100 over mest besøgte turistattraktioner i Danmark – og find ud af, hvor Kattegatcenteret placerer sig på denne. 

Afspil video

Oplevelsescenter for hele familien 

Naturkraft

Naturkraft er et storslået oplevelsescenter og naturpark for hele familien. Parken ligger i Ringkøbing, og den har åben året rundt. Glæd jer til vilde naturoplevelser både ude og inde – I får mulighed for at iagttage, udforske og forstå naturens vilde kræfter. 

Få en guide til jeres næste besøg hos oplevelsescenteret Naturkraft. 

Hovedattraktion for hele familien 

Besøg Djurs Sommerland

Uanset om I er alene afsted eller har børnene under armen, så er Djurs Sommerland den ultimative oplevelse, hvis man vil have en sjov oplevelse, som giver sus i maven. 

Djurs Sommerland er nordens største sommerland, og byder på 9 temalande, Danmarks største rutschebaner og ét kæmpe stort vandland med hele 60 forskellige forlystelser for hele familien. 

Pak en god picnickurv eller gå på opdagelse i de mange forskellige restauranter, som ligger i Sommerlandet. 

 

Udforsk mere af Midtjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Midtjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK