©VisitViborg ©Malte Bülow

Oplevelser i Viborg 2023

Viborg byder på et væld af oplevelser for hele familien, og I har mulighed for at opleve storslået natur, sprudlende kultur og historiske attraktioner. 

Tag på opdagelse i den midtjyske by – og kom hjem med rygsækken fuld af skønne minder. 

Sommerens største arrangement 

Oplev Snapsting i Viborg

Snapsting er en 10 dage lang kulturfest i Viborg, som bygger på gamle traditioner. Arrangementerne består af en fantastisk blanding af kultur, koncerter, sport, leg og fest for både store og små. 

Det oprindlige Snapsting i Viborg er faktisk en tradition helt tilbage fra 1400-tallet, og den eksisterede hele 400 år frem. Dengang var byen Danmarks hovedstad, og mennesker strømmede til byen fra nær og fjern for at være en del af folkefesten. 

Læs mere om kulturfesten og det spækfyldte program nedenfor. 

Afspil video

©Maagaardphotos.dk

Gratis aktivitet for familien

Gå på opdagelse ved Hald Sø

Hald Sø er en af Danmarks reneste og dybeste søer, og den ligger i det naturskønne Dollerup Bakker. Det kuperet landskab byder på et væld af fantastiske vandreruter, som fører jer igennem både egeskov, hedeplantager, Stanghede og landbrugsarealer. 

I kan ligeledes gå på opdagelse i områdets dramatiske historie om de førende adelsslægter tilbage fra omkring 1300-tallet. I kan se ruiner fra adelsmændenes storhedstid i området omkring søen. 

Naturoplevelse for store og små 

Udforsk Mønsted Kalkgruber

Besøg verdens største kalkmine i Mønsted lidt udenfor Viborg! Kalkminen byder på en endeløs labyrint af minegange med enorme huler og smalle gange. Der findes i alt 60 km gange under jorden, men det er kun muligt for besøgende at udforske 2 km af disse. 

I kan opleve et lysshow i den underjordiske biograf ved kalkmines største sø. Lysshowet bliver vist en gang i timen, og showet fortæller om stedets historie  – en både smuk og lærerig oplevelse. 

Afspil video

©Energimuseet

Museumsoplevelse for hele familien 

Besøg Energimuseet

Læg vejen forbi Danmarks oplevelses- og formidlingscenter for energi, som formidler viden om energi og den grønne omstilling, så hele familien kan forstå det. Musset ligger naturskønt ved Gudenåen og Tange Sø, som faktisk bidrager til stedets produktion af vedvarende energi. 

Gå på opdagelse i museets syv forskellige bygninger, som alle indeholder udfordrende aktiviteter og spændende viden. 

Læs mere om Energimuseet, kommende arrangementer og aktiviteter nedenfor.

Se byen fra søsiden 

Tag en tur med Margrethebåden

I kan på en tur med Margrethebåden på både Nørresø og Søndersø opleve den gamle hovedstad fra en helt ny vinkel. I kan fra båden opleve skøn natur, smukke huse og en fantastisk udsigt over Viborg fra søsiden. 

Turen varer cirka en time, og den starter og slutter ved Golfsalonen – hvor I efter turen kan nyde det fristende kagebord eller prøve en af deres lækre frokostretter. 

Afspil video
Afspil video

Naturoplevelse for store og små

Tag familien med til Verdenskortet

Udforsk hele Afrika på blot få minutter eller hop fra kontinent til kontinent verden rundt – det lyder ret utroligt, men det kan faktisk lade sig gøre, når I er på besøg ved Verdenskortet i Klejtrup lidt udenfor Viborg. 

I kan opleve hele verdenskortet med både søer, floder og bjergkæder i miniature i naturskønne omgivelser. I kan nyde den medbragte madpakke i de grønne områder eller spis en frokost i Glaspavillionen. 

Historisk attraktion for hele familien

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke pryder smukt bybilledet i den midtjyske by, der siden 1060 har haft status som domkirkeby. Den ældste del af kirken kan næsten dateres tilbage til år 1060, og kirken er derfor noget af en historisk tidslomme. Kirken indeholder utroligt meget historie, og har igennem tiden haft stor betydning for både Viborg og hele Danmark. 

Gå på opdagelse i kirkens mange historier – og bliv taget tilbage i tiden i de smukke rammer i og omkring kirken.

©VisitViborg ©Gert Skærlund

Kulturhistorisk oplevelse

Kongenshus Hede

Kongenshus Hede er et af Danmarks største sammenhængende hedearealer, det naturskønne område strækker sig så langt øjet rækker. I kan dykke ned i områdets kulturhistorie i Kongenshus Mindepark, hvor der er sat 300 mindesten til ære for de bønder, som stod for opdyrkningen af heden i sin tid. 

Få vores guide til det naturskønne område nedenfor. 

Udforsk mere af Viborg

…og få tips til attraktion, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Viborg eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Viborg eller et andet sted i Danmark.

da_DK