Afspil video

Oplevelser i Sønderborg 2024

Sønderborg er en skøn by, som vi har påkaldt sig vores opmærksomhed en del gange de seneste år. Vi har bl.a. været forbi for at uddele diplomer til landets bedste ishus i 2020 samt bedste burger i 2019.

Herunder får du vores tips til steder at opleve, spise og overnatte i og omkring Sønderborg.

Gå på Gendarmstien

Gendarmstien snor sig langs kysten fra Padborg i vest til Høruphav på Als i øst og er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Har du ikke mod på at gå hele den 84 km lange vandresti, kan du også bare gå en af Gendarmstiens fem dagsetaper: Bjerg-etapen, Tegl-etapen, Krage-etapen, Strand-etapen eller Mølle-etapen.

Nyd udsigten over Sønderborg

Udsigten over Sønderborg fra Hotel Alsiks 16. etage er et bjergtagende syn! Adgang til Alsiks “Point of View” kræver dog, at du booker billet. Det kan du nemt gøre via knappen herunder.

Besøg Dybbøl Mølle og 1864-museet

På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet, og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag. Nyd også udsigten over Sønderborg, Dybbøl Mølle og de mange vandreruter i området.

Afspil video

Strand | Gratis oplevelse

Tag en dukkert på Fluepapiret

På den anden side af Sønderborg Slot finder du Fluepapiret, en skøn lille strand. Her er badebro og iskiosk samt Blå Flag. Ideelt til nedkøling om sommeren.

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot er med sin storslåede beliggenhed ved indsejlingen til Sønderborg et nationalt dansk ikon.

Slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig.

Køb en is ved Danmark Bedste Ishus 2020

Når du er i Sønderborg, kommer du ikke uden om Danmarks Bedste Ishus 2020. Den friske, hjemmelavede is skal opleves!

Gå en tur ved Lillehav

Ved Augustenborg lidt uden for Sønderborg finder du Lillehav. Vildtreservatet byder på smuk natur, en skøn lille sti og et rigt fugleliv med mange forskellige slags ænder.

Udforsk mere af Sønderborg

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Sønderborg, Sydjylland eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK