Spisesteder i Odense 2024

Odense byder på et væld af lækre spisesteder, hvad end du er på udkig efter et lækkert måltid, en hurtig snack eller en god is.

Vi har samlet en guide med anbefalinger til de bedste spisesteder og smagsoplevelser i Odense.

Street Food

Storms Pakhus

Det 100 år gamle pakhus danner i dag rammerne for Odenses første streetfood, hvor I kan gå på opdagelse mellem alle de forskellige madboder. Hvad enten I er til sødt, salt, stærkt eller mildt, så byder stedet på lidt af det hele.

Udover de mange lækre madboder har stedet også et udvalg af lækre cocktails, fynske øl og vine fra hele verden.

© Storms Pakhus

Den Danske Spiseguide 2020

De bedste restauranter på Fyn

Den Danske Spiseguide er en meget anerkendt guide, som har samlet de bedste restauranter, hvor man kan få mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.

Nedenfor kan du se en liste over alle restauranterne fra Den Danske Spiseguide.

Fransk Bistro 

Restaurant Kok og Vin

Restaurant Kok og Vin er en traditionel fransk bistro, hvor stemningen er hyggelig og atmosfæren uformel.

Hos Kok og Vin mener de, at meningen med livet er at spise og drikke, og dette skal gerne ske med godt humør i afslappende omgivelser – hvilket lige netop er hvad stedet forsøger at skabe.

© Andreas Bastian

© Jens Kjær Breuning

Uformel Café

Café Odeon Social

Odeon er Odenses nye kulturhus, hvori Café Odeon Social ligger. Her er det dig der definerer rammerne, så du kan altså både besøge stedet hvad end formålet er et møde med din studiegruppe, et sted at drikke din morgenkaffe og læse avis eller en middag for hele familien.

Hver aften er der fællesspisning, hvor der bliver serveret mad, som alle deler med hinanden, ved et langbord. 

Gourmet

Restaurant Pasfall

På restaurant Pasfall midt i Odense centrum kan du opleve gourmet i høj kvalitet. Maden er inspireret af det franske køkken, og der er fokus på at benytte lokale fynske råvarer.

Restauranten er både nævnt i White Guide Danmark og siden 2017 i Michelin guiden. Den overdådige mad og den skønne placering i Odenses latinerkvarter gør uden tvivl restauranten et besøg værd.

© Andreas Bastian

© Andreas Bastian

Gastronomisk oplevelse

Sortebro Kro

Sortebro Kro ligger i de idylliske omgivelser lige ved indgangen til Den Fynske Landsby. Når I træder ind i de 200 år gamle historiske lokaler, hvori Sortebro Kro ligger, er det næsten som at træde ind i en anden tid. 

Hos Sortebro Kro er det prioriteret at give sig tid, både til gæsterne, råvarerne og til at kreere lækre retter hver gang.

Ishus

Il Gusto

Hos ishuset Il Gusto I Odense centrum finder I hjemmelavet italiensk is af højeste kvalitet. Der bliver aldrig gået på kompromis med smagen, og derfor varierer udvalget af is fra dag til dag. 

Il Gusto er klart et besøg værd, hvis I har brug for noget til at køle af eller blot skal have lidt til den søde tand.

© Visit Odense

Traditionelt dansk smørrebrød

Kong Volmer

Sortebro Kro ligger i de idylliske omgivelser lige ved indgangen til Den Fynske Landsby. Når I træder ind i de 200 år gamle historiske lokaler, hvori Sortebro Kro ligger, er det næsten som at træde ind i en anden tid. 

Hos Sortebro Kro er det prioriteret at give sig tid, både til gæsterne, råvarerne og til at kreere lækre retter hver gang.

Bryggeri & Restaurant

ANARKIST BEER & FOOD LAB

Anarkist Beer & Food Lab i Odense byder på en kulinarisk oplevelse med specialøl og dansk-inspirerede retter. Restauranten servere alt fra paneret torsk og rosenkål i ølglace til wellington af hvidfisk.

Gæster kan også deltage i ølsmagninger hver torsdag, hvor der kan prøves forskellige specialøl. Et must-visit for ølentusiaster og madelskere i Odenses hjerte.

© ANARKIST BEER & FOOD LAB

© Restaurant Aro

ARO kombinerer kreativitet med kulinarisk excellence i hjertet af Odense

Restaurant Aro

Restaurant ARO i Odense, Fyns første Michelin-stjernede sted, tilbyder et ambitiøst køkken med unikke retter som helleflynder med østers.

Vælg mellem forskellige menuer, fra “Lille ARO” med 5 retter til “Store ARO” med 7 retter, inklusiv snacks og vinmenu.

Det ideelle valg for en autentisk spiseoplevelse i hjertet af Odense

Den Gamle Kro

Den Gamle Kro i Odense, grundlagt i 1683, er en kulinarisk perle, der kombinerer tradition med moderne kvalitetskøkken. Her tilbydes klassiske retter serveret i historiske omgivelser med mulighed for udendørs spisning i gårdhaven.

Restauranten er kendt for sin personlige service, herunder tranchering og flambering ved bordet. Ovenpå finder du elegante selskabslokaler til specielle lejligheder.

© Den Gamle Kro

© Brasserie Bordeaux

Autentisk fransk restaurant beliggende i hjertet af Odense

Brasserie Bordeaux

Brasserie Bordeaux tilbyder en bid af Frankrig med sin hyggelige atmosfære og franske køkken. Med fokus på kvalitet og gode priser, serverer restauranten klassiske franske retter, skabt med omhu og de fineste råvarer.

Uanset om det er til brunch, frokost eller aftensmad, byder Brasserie Bordeaux på autentiske smagsoplevelser og en charmerende fransk stemning midt i Odense.

Blanding af Café og restaurantoplevelser

Drewsens Spisehus

Drewsens Spisehus i Odense blander café og restaurantoplevelser i et historisk bygningskompleks, hvor de tilbyder morgenmad, brunch, og frokost med fokus på delemad og kvalitetsråvarer.

Oplev et bredt udvalg af drikkevarer og nyde måltider fremstillet med lokale ingredienser. Konceptet med delemad fremmer fællesskab og hygge, og Drewsens’ tætte samarbejde med lokale leverandører sikrer en autentisk og kvalitetsrig madoplevelse.

© Drewsens Spisehus

© Visit Odense

Beliggende i maleriske omgivelser

Fangel Kro & Hotel

Fangel Kro & Hotel Restaurant byder dagligt på frokost og a la carte middage, med retter fra traditionel dansk køkken som Wienerschnitzel og steak af oksefilet.

Beliggende i maleriske omgivelser, garanterer Fangel Kro & Hotel en hyggelig og ægte dansk spise- og oplevelsesoplevelse.

Autentisk japansk spiseoplevelse

Goma - Japansk restaurant

Goma i Odense C tilbyder en autentisk japansk spiseoplevelse med Omakase, hvor kokken skræddersyr menuen efter dine ønsker. Restauranten serverer et udvalg af små retter i en hyggelig atmosfære.

Goma har åbent fra tirsdag til lørdag og er det perfekte sted for dem, der søger en personlig og unik middag.

© Goma

© Visit Odense

Det bedste fra det franske køkken

Restaurant Bacchus

Restaurant Bacchus i Odense centrum bringer det bedste af det franske køkken til gæsterne med en menu fyldt med årstidens råvarer, kaviar, trøfler og klassiske franske saucer.

Ugen igennem byder Bacchus på varierede oplevelser: Fra rustikke menuer på mandage og tirsdage, en “Surprise Menu” med vin ad libitum på onsdage, til franske bistroretter og månedens skiftende aftenmenu torsdag til lørdag. Søndage er åbne for private selskaber. 

Hyggelig Café kæde i Odense

NELLE'S COFFEE & WINE

Nelle’s Coffee & Wine er en kæde af hyggelige caféer i Odense, skabt af to lokale venner. Med kaffe ristet på fynsk mikroristeri og nøje udvalgte vine, tilbyder Nelle’s et bredt udvalg af morgenmad, frokost, og snacks samt et omfattende drikkeudvalg.

Fra croissanter og økologiske boller til salater, charcuteri, og ost, kombineret med lækre vine og specialøl, er der noget for enhver smag.

© NELLES’S COFFEE & WINE

Opdag mere af Odense

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Odense eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aalborg eller et andet sted i Danmark.

da_DK