Oplevelser i Nordjylland 2024

Der findes et væld af oplevelser i Nordjylland for både store og små. I kan både opleve den fantastiske nordjyske natur og det kulturelle byliv. 

I denne guide finder du en masse tips og anbefalinger til oplevelser, som er særlig interessante, når du skal opleve Nordjylland. 

Leder du efter en bestemt by eller område i Nordjylland? Så hop til vores oversigt her.

Europas Bedste Forlystelsespark 2021 + 2022

Prøv Danmarks Største Rutsjebane

Fårup Sommerland er umulig at komme uden om, når vi snakker oplevelser i Nordjylland. Forlystelsesparken er kåret som Europas Bedste Forlystelsespark 2021 og har i 2022 lukket Fønix ud, Danmarks Største Rutsjebane. Det med så stor succes, at parken genvandt titlen som Europas bedste, mens Fønix vandt titlen som Europas Bedste Forlystelse. Vildt!

Afspil video om fønix i fårup sommerland
Afspil video om aalborg zoo

Hovedattraktion for børn

Besøg Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en af danmarks mest besøgte attraktioner, og den bynære dyrepark er en sand klassiker samt et stort hit hos børnefamilier, som vi ikke kommer uden om. Særligt børnefamilier vælger at tage turen under deres ferier i Nordjylland.

Must visit

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr er en nordjysk klassiker og et must, når vi snakker oplevelser i Nordjylland. Fyret fra 1900 har i mange år været ved at styrte i havet, indtil det i 2019 blev flyttet ind i landet under bevågenhed fra nyhedsmedier verden over.

Naturoplevelse

Vandreruter i den nordjyske natur

Nordjylland byder på et væld af alsidige vandreruter i den nordjyske natur – du kan både opleve det frodige og kuperet landskab og den barske og rå natur på den nordvestlige kyst, som afspejler den unikke nordjyske natur. 

Få en guide over de absolut bedste vandreruter i Nordjylland. 

Stort oplevelsescenter i Aalborg

Besøg Springeren

Springeren i Aalborg er et oplevelsescenter på hele 15.000 kvm spækket med oplevelser. Her kan du komme ned i en ubåd, sejle i sejlsimulator, besøge Aalborg Miniby og dykke ned i adskillige udstillinger med historie.

Afspil video om springeren aalborg

En af Danmarks solrigeste steder

Tag en tur på Læsø

Jomfruhummer, tangtage, salt, kurbad og frem for alt en helt unik natur. Læsø har det hele – og så har vi end ikke nævnt, at Læsø er et af de steder i Danmark, der har flest solskinstimer.

Aalborg

Besøg Nordjyllands hovedstad

Den nordjyske hovedstad Aalborg byder på alverdens oplevelser – alt fra store musikalske oplevelser til lokale attraktioner. Gå fx. vores guidede byvandring med Aalborg Street Art Walk eller Aalborg Under Besættelsen.

Grenen i Skagen

Stå på toppen af Danmark

Stå med et ben i Kattegat og et andet i Skagerrak og opleve stemningen, når bølgerne slår mod hinanden på Danmarks nordligeste punkt. Lad jer fragte rundt i Sandormen, som efterhånden er en hel attraktion i sig selv. 

Få en guide til din næste tur til toppen af Danmark. 

Naturoplevelse 

Stå på Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i nærheden. 

Troldejagt 

Find Thomas Dambos trolde

Hvis du endnu ikke har haft ungerne med på jagt efter Thomas Dambos trolde, så har I noget at glæde dig til! I Danmark har vi 25 trolde, og i Nordjylland finder du fx. en i Thy, på Egholm ved Aalborg og en i Mariager. En fabelagtig og meget populær aktivitet for børn og voksne.

Unik oplevelse

Gå en tur ved Den Tilsandede Kirke

Er der en kirke gemt under jorden? Det er ikke alle, der ved det. Vi kan kun anbefale dig at smutte forbi og opleve kirken og det skønne naturområde syd for Skagen. Ideelt til en udflugt med madkurv…

Et kloster fra middelalderen

Børglum Kloster

Ikke langt fra Løkken kan du finde Børglum Kloster, som kan dateres helt tilbage til middelalderen. Bygningerne emmer af historie, på trods af flere restaureringer igennem tiden. Du kan besøge klosteret og få et indblik i dets mange års historie, se Børglum Kloster Kirke, eller besøge museet hvor der er mere end 15 udstillinger vedrørende kunst, historie og kultur. 

I julen afholdes der også et populært julemarked på Børglum Kloster, som er et besøg værd!

Historisk vartegn i Skørping

Regan Vest

60 meter under jorden i en kridtbakke i Rold Skov finder du Danmarks dybeste hemmelighed. Atombunkeren Regan Vest har siden 1960’erne haft til formål at beskytte kongeriet og regeringen i krigs-lignende situationer, og har længe været ude af det offentlige øje.
Efter lang tids dvale blev det endelig besluttet, at anlægget skulle være åben for det offentlige.

Det betyder at efter lang tid forberedelse med at gøre anlægget klar til åbningen, står Regan Vest endelig klar til at åbne sidst i 2022.

National cykelrute 5

Østkystruten

Østkystruten er en af de nationale cykelruter, der på hele 666 km går fra Skagen til Sønderborg.

De første etaper kører langs den nordjyske østkyst og er en glimrende måde at opleve østsiden af Nordjylland på-

Danmarks største vandreklit

Råbjerg Mile

Syd for Skagen by ligger Råbjerg Mile, som er Danmarks største vandreklit. Milen dækker et areal på hele 2 kvadratkilometer og den bevæger sig lige så stille gennem landskabet, da den siges at vandre 15 meter mod nord-øst hvert år. Der har igennem tiden været startet beplantninger i området for at bremse milen, men den er sidenhen blevet fredet. 

Råbjerg Mile er en spændende oplevelse, da det ikke er mange steder i landet, hvor du kan opleve et næsten ørken lignende landskab!

Selv-guidet byvandring

Opdag Aalborgs gavlmalerier med din telefon

Aalborg er den by i Danmark, der har flest street art-værker målt ift. antal af indbyggere.

Vi har lavet en digitalt guidet tur, du kan gå med din mobil…

Kystkultur og -natur

Tornby Gamle Købmandsgaard

I nærheden af Tornby Strand ligger Tornby Gamle Købmandsgaard, som er en 200 år gammel skudehandlergård. Her kan du opleve inventar som er helt tilbage fra 1860 og se udstillinger om kystkultur og -natur og. Her er samtidig kaffestue og butik!

Tornby Gamle Købmandsgaard har åbent hele året rundt og er helt gratis.

Kun 300 m syd for Tornby Gamle Købmandsgaard kan du også se “Tornbydyssen” som er en 4000 år gammel stendysse. 

En af Danmarks største skove

Tag på tur i Rold Skov

Gå på opdagelse i Danmarks største skov, og oplev den uberørte natur i Troldeskoven og Urskoven. Der er ligeledes mulighed for at snøre vandreskoene, og gå på opdagelse i de lyngklædte Rebild Bakker med en fantastisk udsigt over Gravlev Ådal. 

Vi har samlet en guide over området. 

Museum 

Udforsk Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum er et museum, som er fordelt på fire forskellige spændende lokationer i det nordjyske. I kan med én billet udforske de fire museer – og dyk ned i den historie, som har udfoldet sig på de nordjyske kyster. 

Se vores guide over de fire museer – så I kan danne jer et overblik over de mange oplevelser, som venter jer. 

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK