Afspil video

Oplevelser i Nordjylland 2023

Der findes et væld af oplevelser i Nordjylland for både store og små. I kan både opleve den fantastiske nordjyske natur og det kulturelle byliv. 

I denne guide finder du en masse tips og anbefalinger til oplevelser, som er særlig interessante, når du skal opleve Nordjylland. 

Leder du efter en bestemt by eller område i Nordjylland? Så hop til vores oversigt her

Europas Bedste Forlystelsespark 2021

Prøv Danmarks Største Rutsjebane

Fårup Sommerland er umulig at komme uden om, når vi snakker oplevelser i Nordjylland. Forlystelsesparken er kåret som Europas Bedste Forlystelsespark 2021 og har i 2022 lukket Fønix ud, Danmarks Største Rutsjebane.

Afspil video om fønix i fårup sommerland

Naturoplevelse

Vandreruter i den nordjyske natur

Nordjylland byder på et væld af alsidige vandreruter i den nordjyske natur – du kan både opleve det frodige og kuperet landskab og den barske og rå natur på den nordvestlige kyst, som afspejler den unikke nordjyske natur. 

Få en guide over de absolut bedste vandreruter i Nordjylland. 

Hovedattraktion for børn

Besøg Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en af danmarks mest besøgte attraktioner, og den bynære dyrepark er en sand klassiker samt et stort hit hos børnefamilier, som vi ikke kommer uden om.

Afspil video om aalborg zoo

En af Danmarks solrigeste steder

Tag en tur på Læsø

Jomfruhummer, tangtage, salt, kurbad og frem for alt en helt unik natur. Læsø har det hele – og så har vi end ikke nævnt, at Læsø er et af de steder i Danmark, der har flest solskinstimer.

Nordeuropas største akvarium 

Tag på opdagelse i Nordsøen Oceanarium

Besøg en af landets største attraktioner beliggende i Hirtshals. Nordsøen Oceanarium tager både børn og voksne med under vandoverfalden, og I kan tage både mindeværdige og lærerige oplevelser med hjem. 

Få en guide over de aktiviteter, som I kan opleve i nordeuropas største akvarium. 

Naturoplevelse 

Stå på toppen af Danmark

Stå med et ben i Kattegat og et andet i Skagerrak og opleve stemningen, når bølgerne slår mod hinanden på Danmarks nordligeste punkt. Lad jer fragte rundt i Sandormen, som efterhånden er en hel attraktion i sig selv. 

Få en guide til din næste tur til toppen af Danmark. 

Naturoplevelse 

Stå på Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i nærheden. 

Museum 

Udforsk Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum er et museum, som er fordelt på fire forskellige spændende lokationer i det nordjyske. I kan med én billet udforske de fire museer – og dyk ned i den historie, som har udfoldet sig på de nordjyske kyster. 

Se vores guide over de fire museer – så I kan danne jer et overblik over de mange oplevelser, som venter jer. 

Stort oplevelsescenter i Aalborg

Besøg Springeren

Springeren i Aalborg er et oplevelsescenter på hele 15.000 kvm spækket med oplevelser. Her kan du komme ned i en ubåd, sejle i sejlsimulator, besøge Aalborg Miniby og dykke ned i adskillige udstillinger med historie.

Afspil video om springeren aalborg

Danmarks største landfredning

Lille Vildmose

Med 7.600 hektar fredet natur er Lille Vildmose noget af det vildeste natur, vi har i Danmark. Tag afsæt i Lille Vildmosecentret og begiv dig ud på nogle helt unikke oplevelser, uanset om du er afsted med eller uden børn.

Unik oplevelse

Gå en tur ved Den Tilsandede Kirke

Er der en kirke gemt under jorden? Det er ikke alle, der ved det. Vi kan kun anbefale dig at smutte forbi og opleve kirken og det skønne naturområde syd for Skagen. Ideelt til en udflugt med madkurv…

Troldejagt 

Find Pil Tusindtunge

I kender nok de efterhånden ret berømte trolde fra Thomas Dambo – men vidste I, at der gemmer sig en trold på Egholm i Limfjorden ud for Aalborg. Gå på opdagelse på den lille nordjysk ø, og se om I kan finde Pil Tusindtunge. 

Vi har lavet en guide til, hvordan I kan finde trolden, som bor midt i Limfjorden. 

Fyret fra 1900

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr er en perle i det Nordjyske, som kan dateres helt tilbage til 1900. Fyret er beliggende på en klint, og blev i gamle dage brugt til at guide skibe sikkert rundt ved Vestkysten, indtil det i 1968 blev overflødigt grundet nyere teknologier.

Klinten bliver lige så stille skubbet længere og længere tilbage, grundet naturens kræfter, og fyret blev derfor flyttet hele 70 meter længere ind i 2019, hvilket blev dækket vidt og bredt af medierne i både indland og udland.

De smukke sandbanker, klinten og selvfølgelig det fine fyr er en enormt populær destination, og er uden tvivl et besøg værd når du er på tur i Nordjylland. 

Oplev skagensmalernes historie og værker

Skagens Kunstmuseer

Skagens Kunstmuseer er meget populær hos besøgende til den skønne Skagen by, og består af Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus. 

Skagens Museum kan dateres helt tilbage til 1908. Det var Michael Ancher, P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, hotelejer Degn Brøndum og apoteker Victor Chr. Klæbel som igangsatte museets historie og den dag i dag rummer museet verdens største samling af skagensmalernes værker, hvilket er næsten 9000 værker.

Anchers Hus er skagensmalerne, Michael og Anna Anchers, gamle hus, hvor du kan opleve en samling af familiens ejendele, møbler og selvfølgelig kunst.

Drachmanns Hus er Holger Drachmanns gamle hus, som står næsten som da han boede der i sin tid. Holger Drachmann var en central skikkelse i kredsen af skagensmalere og huskes som en levemand, forfatter, digter, journalist og ikke mindst kunster og maler.

Tag en tur til Læsø i det Nordjyske

Læsø Saltsyderi

På den smukke ø i Nordjylland, Læsø, kan du opleve Læsø Saltsyderi. Læsø salt er sydesalt, som er udvundet ved inddampning af salt grundvand. Det får sin helt særlige smag fra de mineraler som saltet indeholder.

Her kan du få indblik i saltproduktionen og selvfølgelig købe din helt egen pose Læsø salt med hjem!

Et kloster fra middelalderen

Børglum Kloster

Ikke langt fra Løkken kan du finde Børglum Kloster, som kan dateres helt tilbage til middelalderen. Bygningerne emmer af historie, på trods af flere restaureringer igennem tiden. Du kan besøge klosteret og få et indblik i dets mange års historie, se Børglum Kloster Kirke, eller besøge museet hvor der er mere end 15 udstillinger vedrørende kunst, historie og kultur. 

I julen afholdes der også et populært julemarked på Børglum Kloster, som er et besøg værd!

Danmarks største vandreklit

Råbjerg Mile

Syd for Skagen by ligger Råbjerg Mile, som er Danmarks største vandreklit. Milen dækker et areal på hele 2 kvadratkilometer og den bevæger sig lige så stille gennem landskabet, da den siges at vandre 15 meter mod nord-øst hvert år. Der har igennem tiden været startet beplantninger i området for at bremse milen, men den er sidenhen blevet fredet. 

Råbjerg Mile er en spændende oplevelse, da det ikke er mange steder i landet, hvor du kan opleve et næsten ørken lignende landskab!

Kystkultur og -natur

Tornby Gamle Købmandsgaard

I nærheden af Tornby Strand ligger Tornby Gamle Købmandsgaard, som er en 200 år gammel skudehandlergård. Her kan du opleve inventar som er helt tilbage fra 1860 og se udstillinger om kystkultur og -natur og. Her er samtidig kaffestue og butik!

Tornby Gamle Købmandsgaard har åbent hele året rundt og er helt gratis.

Kun 300 m syd for Tornby Gamle Købmandsgaard kan du også se “Tornbydyssen” som er en 4000 år gammel stendysse. 

Historisk vartegn i Skørping

Regan Vest

60 meter under jorden i en kridtbakke i Rold Skov finder du Danmarks dybeste hemmelighed. Atombunkeren Regan Vest har siden 1300-tallet haft til formål at beskytte kongeriet og regeringen i krigs-lignende situationer, og har længe været ude af det offentlige øje.
Efter lang tids dvale blev det endelig besluttet, at anlægget skulle være åben for det offentlige.

Det betyder:

Efter lang tid forberedelse med at gøre anlægget klar til åbningen, står Regan Vest endelig klar til at åbne sidst i 2022.

En af Danmarks største skove

Tag på tur i Rold Skov

Gå på opdagelse i Danmarks største skov, og oplev den uberørte natur i Troldeskoven og Urskoven. Der er ligeledes mulighed for at snøre vandreskoene, og gå på opdagelse i de lyngklædte Rebild Bakker med en fantastisk udsigt over Gravlev Ådal. 

Vi har samlet en guide over området. 

Nordjyllands hovedstad 

Smut en tur forbi Aalborg

Den nordjyske hovedstad Aalborg byder på alverdens oplevelser – alt fra store musikalske oplevelser til lokale attraktioner som Aalborg Tårnet. Der er både oplevelser for store og små, så tag familien under armen og udforsk Aalborg, som i folkemunde bliver kaldt Nordens Paris. 

Vi har lavet en samlet guide over oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i den nordjyske hovedstad 

Aalborgs vartegn

Aalborg Tårnet

Aalborg Tårnet blev opført tilbage i 1933 og står smukt på toppen af Aalborg som byens vartegn. Tårnet er hævet 105 meter over havets overflade, og du kan tage tårnets elevator op til toppen, hvor du kan sidde og få noget frokost samtidig med at du kan nyde den særlige udsigt ud over hele byen.

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK