Afspil video

Oplevelser i Nordjylland

Der findes et væld af oplevelser i Nordjylland for både store og små. I kan både opleve den fantastiske nordjyske natur og det kulturelle byliv. 

I denne guide finder du en masse tips og anbefalinger til oplevelser, som er særlig interessante, når du skal opleve Nordjylland. 

Leder du efter en bestemt by eller område i Nordjylland? Så hop til vores oversigt her

Nordjyllands hovedstad 

Smut en tur forbi Aalborg

Den nordjyske hovedstad Aalborg byder på alverdens oplevelser – alt fra store musikalske oplevelser til lokale attraktioner som Aalborg Tårnet. Der er både oplevelser for store og små, så tag familien under armen og udforsk Aalborg, som i folkemunde bliver kaldt Nordens Paris. 

Vi har lavet en samlet guide over oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i den nordjyske hovedstad 

Naturoplevelse

Vandreruter i den nordjyske natur

Nordjylland byder på et væld af alsidige vandreruter i den nordjyske natur – du kan både opleve det frodige og kuperet landskab og den barske og rå natur på den nordvestlige kyst, som afspejler den unikke nordjyske natur. 

Få en guide over de absolut bedste vandreruter i Nordjylland. 

Hovedattraktion for børn

Tag en tur i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en af danmarks mest besøgte attraktioner, og den bynære dyrepark er en sand klassiker samt et stort hit hos børnefamilier, som vi ikke kommer uden om.

Få tips og informationer om Aalborg Zoo i guiden nedenfor. 

Naturoplevelse 

Stå på toppen af Danmark

Stå med et ben i Kattegat og et andet i Skagerrak og opleve stemningen, når bølgerne slår mod hinanden på Danmarks nordligeste punkt. Lad jer fragte rundt i Sandormen, som efterhånden er en hel attraktion i sig selv. 

Få en guide til din næste tur til toppen af Danmark. 

Nordeuropas største akvarium 

Tag på opdagelse i Nordsøen Oceanarium

Besøg en af landets største attraktioner beliggende i Hirtshals. Nordsøen Oceanarium tager både børn og voksne med under vandoverfalden, og I kan tage både mindeværdige og lærerige oplevelser med hjem. 

Få en guide over de aktiviteter, som I kan opleve i nordeuropas største akvarium. 

Museum 

Udforsk Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum er et museum, som er fordelt på fire forskellige spændende lokationer i det nordjyske. I kan med én billet udforske de fire museer – og dyk ned i den historie, som har udfoldet sig på de nordjyske kyster. 

Se vores guide over de fire museer – så I kan danne jer et overblik over de mange oplevelser, som venter jer. 

Hovedattraktion for hele familien 

Besøg Fårup Sommerland

Uanset om I er alene afsted eller har børnene under armen, så er Fårup Sommerland den ultimative oplevelse, hvis man vil have en sjov oplevelse i hyggelige omgivelser. Pak en god madpakke eller gå på opdagelse i de mange forskellige restauranter, som ligger i Sommerlandet. 

Se vores guide til det nordjyske sommerland. 

Troldejagt 

Find Pil Tusindtunge

I kender nok de efterhånden ret berømte trolde fra Thomas Dambo – men vidste I, at der gemmer sig en trold på Egholm i Limfjorden ud for Aalborg. Gå på opdagelse på den lille nordjysk ø, og se om I kan finde Pil Tusindtunge. 

Vi har lavet en guide til, hvordan I kan finde trolden, som bor midt i Limfjorden. 

Naturoplevelse 

Stå på Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i nærheden. 

En af Danmarks største skove

Tag på tur i Rold Skov

Gå på opdagelse i Danmarks største skov, og oplev den uberørte natur i Troldeskoven og Urskoven. Der er ligeledes mulighed for at snøre vandreskoene, og gå på opdagelse i de lyngklædte Rebild Bakker med en fantastisk udsigt over Gravlev Ådal. 

Vi har samlet en guide over området. 

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark.