Det sker i Nordjylland – Begivenheder 2023

Leder du efter overblik over begivenheder i Nordjylland?

Led ikke længere.

Vi har lavet et kort med et væld af arrangementer, så du nemt kan få overblikket over, hvad der sker lige nu.

Herunder har vi lavet en liste over de store og tilbagevendende events, der kan være værd at skrive i kalenderen.

Aalborg Karneval

Aalborg Karneval er Nordeuropas største karneval og der deltager hvert år mere end 80.000 festglade mennesker i den store karnevalsparade gennem Aalborg midtby.

Der er 4 forskellige ruter, som har ændret sig nogle gange igennem årene, men som altid slutter ved Kildeparken, hvor der er stillet an til fest med koncerter, barer og madsteder. Udover alle de festglade mennesker fra hele landet som hvert år deltager i karnevalsparaden, så er der også optrædener fra diverse kunstnere og dansere undervejs.

Afspil video om aalborg karneval
Afspil video om hirtshals fiskefestival

Hirtshals Fiskefestival

Hirtshals Fiskefestival byder på en hel weekend med fisketorv, smagsprøveboder, sejlture og Local Cooking, som er en konkurrence, hvor fisken og nogle af de bedste kokke bliver hyldet!

Omkring 10.000 mennesker deltager hvert år til denne festival, hvor der er sat fokus på fisken og fiskeriet.

Blokhus Sandskulpturfestival

Oplev Verdens Største Sandslot og meget, meget mere, når Blokhus skulpturpark åbner dørene for årets sandskulpturfestival.

Om foråret får en række kunstnere 10 dage til at lave deres sandskulpturer ud fra årets tema. I 2022 er temaet “Fra Istid til Nutid” hvor du kan gå på opdagelse i Danmarks historien. Festivallen holder åbent helt frem til nytår!

© Skulpturparken Blokhus

© Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø Jomfruhummerfestival afholdes hvert år den første lørdag i august måned. Det har man gjort siden 2004 (med undtagelse af 2020 pga. corona), og det er blevet en særdeles populær begivenhed i Nordjylland. Smag på “Læsøs Guld” og se kendte komme fra ind- og udland dyste om “Den Gyldne Jomfruhummerklo”.

 

Nordjysk Madfestival

Der er fuldt fokus på lokale råvarer, producenter og restauranter, når Nordjysk Madfestival løber af stabelen hvert år.

Udvid din madmæssige horisont til et væld af arrangementer for børn og voksne og pengepunge af enhver størrelse.

Afspil video om nordjysk madfestival

Bangsbo Fort 4045

Hvert år kan du opleve Bangsbo Fort 4045, et stort reenactment-event på Fortet med statister fra ind- og udland. Begivenheden finder sted i juni, men hele året er der rundvisninger på fortet, hvis du ikke kan deltage i 4045-weekenden.

Nibe Festival

Nibe Festival bliver afholdt hvert år, og byder på fire skønne dage i Skalskoven i Nibe med masser af musik, fest og glade mennesker. Du kan både købe Partout billet, som giver dig adgang til hele festivalen, men du kan også nøjes med at købe billet til en bestemt dag, hvor din yndlings kunster eksempelvis optræder. Festivalens arrangører har lavet forskellige områder til teltopsætning, hvor du kan vælge ud fra hvad du er mest til – om det skal være den mere luksuriøse campingoplevelse, telt eller noget helt tredje.

Både danske og udenlandske navne kommer og optræder på den anerkendte festival, og koncerterne foregår oppe i et smukt skovområde, som kun gør stemningen endnu bedre!

Afspil video om nibe festival

© Aalborg Kongres & Kultur Center

Skovrock i Aalborg

Skråen afholder hvert år Skovrock i Skovdalen i Aalborg. Til Skovrock kan du opleve Open Air koncerter på nogle bestemte datoer gennem sommeren.

Det er den perfekte mulighed for en koncertoplevelse under åben himmel inde i midtbyen. 

Middelalderdage på Voergaard Slot

Tag en tur på Voergaard Slot til Middelalderdage, hvor du får et indblik i slottets historie samt bliver en del af et fantastisk middelaldertema. Her bliver Middelalderdage anno 1533 nemlig genskabt, og du får derfor en spændende historisk oplevelse. 

Middelalderdage på Voergaard Slot kom på tale tilbage i 2002, og har siden tiltrukket mange historieinteresserede. 

© Voergaard Slot

© Nordjysk Vinfestival

Nordjysk Vinfestival

Ideen til den nordjyske vinfestival kom fra Søren Flodgaard tilbage i 2015. Festivalen foregår i Brønderslev, og weekenden byder på en udendørs vinfestival med vinrute, hvor du kan smage på spændende vine i forskellige boder og stande. 

Hvis du er en vinentusiast, så er Nordjysk Vinfestival måske lige noget for dig!

Grøn Koncert

Grøn Koncert tunerer rundt i Danmark, og gæster Aalborg i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke, så du kan holde dig kørende til at se alle dine yndlings kunstnere!

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til arrangementet. 

© Grøn Koncert

© Hjallerup Marked

Hjallerup Marked

Hjallerup Marked har været afholdt siden 1744 og er derfor et historisk heste- og kræmmermarked i Nordjylland. Det er samtidig en af Nordeuropas største!

Her kan du gå rundt og lede efter spændende loppefund i de mange boder, samtidig med at der er tivoli, et væld af forskellige arrangementer, koncerter og meget mere.

Omkring 200.000 deltager hvert år til heste- og kræmmermarkedet, og det er en af de mest anerkendte begivenheder i Nordjylland. 

Blokhus Wind Festival

Den internationale Wind Festival afholdes i pinsen, hvor drageentusiaster tager til Blokhus strand og samles om deres passion for drageflyvning. Her vil du derfor opleve det fantastiske syn af farverige drager på himlen.

Hvis du har interesse i drager, faldskærmsudspring eller paragliding, så er dette den perfekte begivenhed for dig.

© Blokhus Wind Festival

Begivenheder i Nordjylland app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events under “Det sker i Nordjylland”.

da_DK

Vind getaway for 2 på Sjællands Bedste Badehotel 2023

Værdi op til 3.050,-