Begivenheder på Læsø 2024

Leder du efter overblik over begivenheder på Læsø?

Led ikke længere.

Vi har lavet et kort med et væld af arrangementer, så du nemt kan få overblikket over, hvad der sker lige nu.

Herunder har vi lavet en liste over de store og tilbagevendende events, der kan være værd at skrive i kalenderen.

Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø Jomfruhummerfestival afholdes hvert år den første lørdag i august måned. Det har man gjort siden 2004 (med undtagelse af 2020 pga. corona), og det er blevet en særdeles populær begivenhed i Nordjylland. Smag på “Læsøs Guld” og se kendte komme fra ind- og udland dyste om “Den Gyldne Jomfruhummerklo”.

Tanghusenes Dag

Læsø er kendt for deres helt unikke tangtage, hvis kulturarv er på vej til at blive UNESCO Verdensarv.

I mange år stod husene og forfaldt, men siden 2016 har et storstilet restaureringsprojekt med støtte fra Realdania m.fl. skabt nyt liv til mange af husene. Og siden 2017 har man fejret husene og Læsøs kulturarv med Tanghusenes Dag. Arrangmentet finder sted op til efterårsferien med guidede ture, åbent hus m.m.

Har du ikke mulighed for at deltage, kan du altid gå vores digitals guidede Tanghusruterne.

Læsø Kunstfestival

Hvert år i uge 30 holdes der Læsø Kunstfestival. Her kan du opleve et væld af foredrag, koncerter, workshops og performances. En

© Østerby Sportsforening 

Havnefest i Østerby

Fredag og lørdag i uge 28 inviterer Østerby Sportsforening til den årlige havnefest for både tourister og læsøboer. Havnefesten byder på fredagsbanko, fiskeauktion, sildebord og grillaften, og for de små er der tombola, hoppeland og masser af andre aktiviteter i børne højde. 

Saltets Dag

For første gang i 2022 blev Saltets Dag afholdt på Læsø. Dagen bød på et bredt program, hvor man kunne lære alt om salt. Og netop salt har historisk en stor betydning for øen og dens beboer, og saltet spiller faktisk stadig en stor rolle for øen. 

© Læsø Turistbureau

Kajfest i Vesterø

Kajfesten starter allerede om morgen med kaffe og banko, og dagen forsætter med god musik, mad og aktiviteter for både stor og små. Om aften bliver der sat gang i festen med musik på hele tre forskellige scener.

Læsø Live

Kulturfestival på Læsø med musik, foredrag og debat m.m. Finder sted for første gang i 2023.

Mangler der en begivenhed?

Hjælp os med at lave den bedste oversigt over begivenheder for området og tilføj arrangementer til vores kortoversigt via knappen herunder. Det er gratis.

Det sker på Læsø app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events der foregår på Læsø.

da_DK

Vind familieferie
i uge 28

Op til 5 pers.
Værdi op til 19.995,-