Spisesteder på Fyn 2024

Skal du besøge fyn, og er du i tvivl om, hvor det er bedst at spise? 

Her finder du vores anbefalinger til, hvor de bedste smagesoplevelser og restauranter findes på fyn – vi har samlet alt lige fra ishuse til gourmetoplevelser.

Ishus

Vaffelhuset Kerteminde

Det er ikke et tilfælde, at Vaffelhuset i Kerteminde er kåret til det bedste på Fyn – isvaflen er hjemmelavet, guffen er hjemmerørt og du kan enten vælge Kastberg gourmetis eller almindelig Premieris. Derudover er servicen i top, og Vaffelhuset er beliggende i skønne omgivelser. 

Vaffelhuset Kerteminde er uden tvivl et besøg værd, når I lægger vejen forbi Fyn. 

© Andreas Bastian

Gourmet

Falsled Kro

På Falsled kro er der kræset for detaljen, og der er lagt vægt på lækre råvarer. Dette kommer til udtryk i den krydderurte- og køkkenhave, som restauranten har etableret i baghaven, hvor de kan gå ud og hente helt friske råvarer.

Falsled Kro er blevet hædret i den prestigefyldte White Guide, hvor de er placeret som den 19. bedste restaurant i hele Danmark.

 

Street Food

Storms Pakhus

Det 100 år gamle pakhus danner i dag rammerne for Odenses første streetfood, hvor I kan gå på opdagelse mellem alle de forskellige madboder. Hvad enten I er til sødt, salt, stærkt eller mildt, så byder stedet på lidt af det hele.

Udover de mange lækre madboder har stedet også et udvalg af lækre cocktails, fynske øl og vine fra hele verden.

© Storms Pakhus

Den Danske Spiseguide 2020

De bedste restauranter på Fyn

Den Danske Spiseguide er en meget anerkendt guide, som har samlet de bedste restauranter, hvor man kan få mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.

Nedenfor kan du se en liste over alle restauranterne fra Den Danske Spiseguide.

Spisested for hele familien

Spisehuset Faaborg

Leder I efter et spisested for hele familien? Så bør i lægge vejen forbi Spisehuset i Faaborg. Her kan I nyde udsigten over det Fynske øhav, samtidig med at I får jer en salat eller en burger lavet med kærlighed. 

© Andreas Bastian

Gastronomisk oplevelse

Sortebro Kro

Sortebro Kro ligger i de idylliske omgivelser lige ved indgangen til Den Fynske Landsby. Når I træder ind i de 200 år gamle historiske lokaler, hvori Sortebro Kro ligger, er det næsten som at træde ind i en anden tid. 

Hos Sortebro Kro er det prioriteret at give sig tid, både til gæsterne, råvarerne og til at kreere lækre retter hver gang.

Gourmet

Restaurant Pasfall

På restaurant Pasfall midt i Odense centrum kan du opleve gourmet i høj kvalitet. Maden er inspireret af det franske køkken, og der er fokus på at benytte lokale fynske råvarer.

Restauranten er både nævnt i White Guide Danmark og siden 2017 i Michelin guiden. Den overdådige mad og den skønne placering i Odenses latinerkvarter gør uden tvivl restauranten et besøg værd.

© Andreas Bastian

© Broholm Slot

Gastronomisk oplevelse

Broholm Slot

Midt i skønne omgivelser på Sydfyn ligger Broholm Slot, hvor rammerne er helt perfekte til en skøn oplevelse.

Køkkenet på Broholm slot benytter sig af Fynske råvarer og små specialiteter fra lokale producenter.

Fransk Bistro 

Restaurant Kok og Vin

Restaurant Kok og Vin er en traditionel fransk bistro, hvor stemningen er hyggelig og atmosfæren uformel.

Hos Kok og Vin mener de, at meningen med livet er at spise og drikke, og dette skal gerne ske med godt humør i afslappende omgivelser – hvilket lige netop er hvad stedet forsøger at skabe.

© Andreas Bastian

© Jens Kjær Breuning

Uformel Café

Café Odeon Social

Odeon er Odenses nye kulturhus, hvori Café Odeon Social ligger. Her er det dig der definerer rammerne, så du kan altså både besøge stedet hvad end formålet er et møde med din studiegruppe, et sted at drikke din morgenkaffe og læse avis eller en middag for hele familien.

Hver aften er der fællesspisning, hvor der bliver serveret mad, som alle deler med hinanden, ved et langbord. 

Opdag mere af Fyn

…og få tips til oplevelser, restauranter og overnatningsmuligheder i vores lokale guides.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, restauranter m.m. – Uanset om du er på Fyn eller et andet sted i Danmark.

da_DK