Oplevelser på Djursland 2024

Oplevelser er der nok af på smukke Djursland. Området byder på smuk natur, hvilket selvfølgelig giver mulighed for en masse gå- og vandreture, men der er samtidig også flere attraktioner og seværdigheder som er et besøg værd. 

Vi kommer derfor her med nogle bud på spændende oplevelser. Det strækker sig fra den gode shoppingtur til den aktivitetsprægede dag med hele familien.

Dyrepark for hele familien 

Tag på opdagelse i Ree Park

Udforsk Ree Park i Ebeltoft, som er en dyrepark, der agerer ud fra dyrenes betingelser og præmisser. Få et indblik i de vilde dyrs liv i parkens fire forskellige områder, som er inddelt efter verdenshjørnerne. I kan komme på safari, køre i tog eller deltag i parkens mange aktiviteter – Så I kommer ikke til at kede jer.

© Skandinavisk Dyrepark

Hovedattraktion for børn

Skandinavisk Dyrepark

Vil du opleve de fantastiske nordiske dyr, så kan du starte i Skandinavisk Dyrepark! Her kan du nemlig møde isbjørne, brunbjørne, ulve, havørne, hjorte og mange andre nordiske dyr.

Dyreparken findes midt i mellem Aarhus, Randers og Grenaa i hjertet af Djursland. Naturlige omgivelser er med til at skabe denne skønne attraktion.

Nyd den friske luft og natur i Nationalparken

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge blev indviet som nationalpark i 2009. Området er præget af istiderne og du får derfor en helt sjælden naturoplevelse her. Udover den dejlige natur, så kan du her også være heldig at se nogle dyr, hvilket kunne være markfirben, køer, får, heste og mange flere.

Nationalpark Mols Bjerge dækker over et stort område, nemlig hele 180 km2. Der er lavet mange vandreruter og stier som du kan følge. Samtidig er det også muligt at booke guidede ture rundt i det smukke landskab. Det er en af Danmarks mest besøgte naturområder, så tag familien med og kom ud og oplev Nationalpark Mols Bjerge. 

© VisitAarhus

©️ Fregatten Jylland

Det maritime eventyr

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland er et gennemrestaureret krigsskib, som har båret sømænd rundt på verdenshavene siden 1800-tallet. Nu er det smukke skib et museum, som er fyldt med fortællinger og udstillinger fra dets tid som krigsskib. Du kan her få et indblik i hvordan sømændenes liv og hverdag var på skibet dengang, og der er samtidig lavet forskellige aktiviteter for børn, som “skattejagt” og en maritim legeplads. 

Tag ud og mød havdyrene

Kattegatcentret

Kattegatcentret er et akvarium med over 250 forskellige arter af havdyr. Det inkluderer hajer, koralrevsfisk og sæler. Centret har eksisteret siden 1993 og er flere gange blevet kåret som Nordens Bedste Akvarium. Kattegatcentret har en vision om at gøre både store som små klogere på havet og dets dyr, da håbet er at vi derved også vil passe bedre på det.

Du kan her gå rundt og udforske det fantastiske akvarium og alle de spændende havdyr som det byder på, og hvis det vækker yderligere interesse, så har centret et væld af formidlere som står klar med fortællinger og historier. Når du besøger Kattegatcentret er der samtidig også mulighed for en masse forskellige aktiviteter, som eksempelvis legepladser, interaktive udstillinger og hvis du er særligt modig, så kan du prøve at dykke ned og besøge hajerne. 

©️ Kattegatcentret

©️ Glasmuseet Ebeltoft

Til den kunstinteresserede

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft har en fantastisk varieret glaskunst udstilling. De har nemlig en samling på 1600 værker som er skabt af 700 kunstnere fra 40 forskellige lande.  Her kan kunsterne både været internationalt anerkendte eller nyligt uddannede, som kun lige har påbegyndt karrieren. 

Når du besøger Glasmuseet Ebeltoft, så kan du opleve Glashytten i museets have, og her får du mulighed for at se glaskunstnere in action. Du kan her også selv prøve kræfter med glaskunsten i udvalgte perioder. 

Museet består af de fine udstillinger, Glashytten og en butik hvor du kan købe glaskunst. Der er samtidig også forskellige arrangementer såsom foredrag og koncerter.

En aktiv dag med sjov og forlystelser

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland. Parken blev grundlagt af Ole B. Nielsen og Børge Godsk Jensen, som tilbage i 1981 fik den tanke, at der manglede nogle spændende udflugtsmuligheder for familier hvor både store og små kunne få en fantastisk oplevelse. 

Parken har vundet flere priser, inklusiv en pris som Nordens bedste sommerland. I parken er det visionen at der ikke bare skal være forskellige forlystelser og aktiviteter, men at du træder ind i forskellige verdener. Derfor er parken inddelt i ni forskellige områder som hver har deres eget tema, og i hvert område oplever du temaets stemning i udsmykninger, forlystelser og aktiviteter. 

©️ Djurs Sommerland

@ Dan Plesner Henriksen

Byoplevelsen

Grenaa By

Besøg Djurslands største by – Grenaa. Byen er præget af at den altid har været en handelsby og det kan eksempelvis ses i de hyggelige stræder, i sær ved byens vartegn som er Grenaa Kirke. Du kan følge Grenaa Å fra lystbådehavnen og ind til byens centrum.

Du kan i byen både gå en tur forbi den smukke kirke, tage en tur ned på stranden, opleve Grenaa plantage eller Museum Baunhøj Mølle. Der er samtidig et væld af spisesteder, overnatningsmuligheder og selvfølgelig shoppingmuligheder. I byens centrum mødes tre gågader på torvet, og her er der alt fra restauranter til diners samt omkring 200 specialbutikker. 

Udforsk mere af Djursland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og meget mere på Djursland.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Djursland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK