Oplevelser i Aalborg 2024

Der findes et væld af oplevelser i Aalborg.

På siden her har vi lavet en liste med klassikere, selv-guidede byvandring og de mere ukendt, skjulte oplevelser, som du måske ikke vidste eksisterede i Nordens Paris.

Du kan også søge ved at åbne kortet ovenfor.

Hovedattraktion for børn

Tag en tur i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en af danmarks mest besøgte attraktioner, og den bynære dyrepark er en klassisker samt et sikkert hit hos børnefamilier, vi ikke kommer uden om.

Læs mere om årets aktiviteter, events, priser m.m. via knappen herunder.

Arven fra en af Danmarks største arkitekter

Utzon Center

Utzon Center i Aalborg er en imponerende og unik bygning, der er opkaldt efter den berømte danske arkitekt Jørn Utzon. Centeret fungerer som et museum og kulturcenter, der har til formål at formidle Utzons arv og vise frem nutidige tendenser inden for kunst, arkitektur og design.

Her er både spændende aktiviteter for store og små – og så er Restaurant JØRN også en oplevelse!

Stort oplevelsescenter i Aalborg

Besøg Springeren

Springeren i Aalborg er et oplevelsescenter på hele 15.000 kvm spækket med oplevelser. Her kan du komme ned i en ubåd, sejle i sejlsimulator, besøge Aalborg Miniby og dykke ned i adskillige udstillinger med historie.

Er du medlem af KlubDanmark

Afspil video om springeren aalborg

Selv-guidet byvandring

Opdag Aalborgs gavlmalerier med din telefon

Aalborg er den by i Danmark, der har flest street art-værker målt ift. antal af indbyggere.

Vi har lavet en digitalt guidet tur, du kan gå med din mobil…

Guidet byvandring med din telefon

Aalborg Under Besættelsen

Gå i Churchill-gruppens fodspor og få fortællinger om modstandsbevægelsen, Gestapo og historiske hotspots fra 2. Verdenskrig.

© Aalborg Stadsarkiv

Dice ‘n Drinks

Kaffe og brætspilsaften

Skjult i Sankelmarksgade, en sidegade til Boulevarden, ligger brætspilscaféen Dice ‘n Drinks. Udover at være en hyggelig café har de over 700 brætspil(!) og personale, der hurtigt kan hjælpe dig i gang med nye spil.

Derudover kan vi tilføje, at de næst efter Behag Din Smag laver den nok bedste baristakaffe i byen! Der er simpelthen kaffekendere, der går i Sankelmarksgade for at få deres kaffe.

Øen i Limfjorden

Gå Egholm rundt

Egholm er en skøn ø kun få minutters sejlads fra Aalborg Vestby. På øen er der 4 vandreruter i varierende længe, spisesteder, vejboder undervejs og selvfølgelig underskøn natur. Brug vores kort og få beskrivelser af oplevelser undervejs.

Skøn vandretur

Gå til Verdens Ende

Lindholm Fjordpark i Nørresundby er en skøn og lidt overset oase. Her finder du græssende får, skønne stier, et shelter og frem for alt det, lokale har døbt “Verdens Ende”, et smukt udsigtspunkt i hjørnet af Fjordparken.

Vi kan varmt anbefale en tur og måske endda en overnatning i shelteret.

Gratis | Børnefavorit

Besøg Pil Tusindtunge på Egholm

Pil Tusindtunge flyttede til Egholm under Den Store Troldefolkefest i 2020, og hun sidder der stadig. Et perfekt udflugtsmål for en tur til naturskønne Egholm.

Gåtur på Solsiden

Kløverstierne i Nørresundby

Lige på den anden side af broen finder du Kløverstierne i Nørresundby. Kløverstierne er et landsdækkende koncept, hvor 4 stier i varierende længde hver udgør et blad i kløveret.

I Nørresundby er ruterne mellem 2,5 og 10 km og tager dig rundt om Nørresundby og byens historie.

Gratis attraktion

Besøg Vestre Fjordpark

Et af de nye steder i byen, der er et sikkert hit om sommeren, er Aalborg Fjordpark. Her er gratis adgang året rundt og masser af liv. Det hitter særligt om sommeren, når kroppen skal køles ned med en dukkert og en is.

Afspil video

Gratis attraktion

Besøg De syngende Træer i Kildeparken

Kildeparken er en skøn og grøn lille oase et stenkast fra byens centrum. Det er et oplagt sted at indtage en medbragt frokost og ellers bare sidde og kigge på livet, der passerer.

Kildeparken er dog også hjemsted for en kuriøs oplevelse, nemlig De syngende Træer, der er en kunstinstallation lavet af Aalborg Kongress og Kulturcenter. Gennem årene har AKKC haft besøg af et væld af scenekunstens største stjerner, og mange af dem har plantet et træ i Kildeparken. Ved siden af hvert træ, kan du trykke på en knap og lytte til en bid af kunstnerens musik. En hyggelig oplevelse, især med børn.

People watching

Gå en tur på Aalborg Havnefront

På Aalborg Havnefront sker der altid noget. Året rundt er der motionerende folk, men om sommeren får havnefronten et fantastisk liv med arrangementer, folk der hænger ud med medbragt mad og nyder udsigten.

Det er også en tur på havnefronten, der kan give dig indblik i byens forvandlig fra kul til kulturby, for her er mange levn fra dengang.

Museum of Modern Art

KUNSTEN

Designet af den verdensberømte finske arkitekt, Alvar Aalto, bistået af Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël, blev Kunsten Museum of Modern Art Aalborg færdiggjort i 1972, og er en attraktion i sig selv. Museet er bygget af slående hvid marmor, en stil, der fortsætter indvendigt med fantastiske marmorgulve og kobberlamper, også designet af Aalto.

Kom og udforsk den eneste museumsbygning uden for Finland designet af Aalto, fyldt med over 4000 værker plus midlertidige og permanente udstillinger.

Udforsk mere af Aalborg

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aalborg eller et andet sted i Danmark.

Find flere oplevelser i Aalborg med vores gratis app

…og få tips til oplevelser i Aalborg på farten. Du kan også finde spændende smagsoplevelser, overnatning m.m. – også for resten af landet…

da_DK