Cykelruter på Fyn 2024

Fyn, også kendt som Danmarks “have”, byder på enestående cykeloplevelser. De maleriske cykelruter fører gennem idylliske landskaber, frodige marker og charmerende landsbyer. Oplev øens smukke kystlinje og nyd ture langs Fyns mange søer. Besøg historiske slotte og herregårde på vejen, og tag en afstikker til de hyggelige fynske byer. Med et veludviklet netværk af cykelstier er Fyn det ideelle sted for cyklister i alle aldre og niveauer.

Fyn danner med disse smukke rammer udgangspunkt for mange fantastiske cykelture og naturoplevelser.

Marsvineruten

Marsvineruten er en god endags tur på godt 35 km. Turen starter i Middelfart, går igennem Strib og slutlig rundt om den smukke dyrehave på Hindsgavl halvøen. Ruten fører dig af små veje og stier langs Lillebælts kyster. På denne rute kan du med lidt held spotte et marsvin, en af verdens mindste hvaler.

Bike Island Ruten

Vælger du Bike Island Ruten kommer du hele Fyn rundt, inkl. Ærø og Langeland. Det anbefales at man planlægger nogle pauser og overnatninger undervejs. Bike Island Ruten er en lang sammenhængende rute på 570 km inklusiv færgeoverfart til Ærø, man kan vælge at tage hele ruten eller enkelte etaper. Det står frit for at starte turen hvor som helst.

Regionalrute 41+42: Hindsholm

På denne cykelrute kommer man fra Kerteminde til Korshavn, og man kan med fordel køre vejen forbi Fyns Hoved da ruten ender lige i nærheden. Halvøen Hindsholm er noget helt særlig med idyliske landskaber, store herregårde og frugtplantager langs vandet. Cykelture på Hindsholm føre dig af snoede veje, i bakkede grønne omgivelser. Det står frit for at starte turen hvor som helst. 

Regionalrute 45:
Odense - Kerteminde

Denne rute er en af de kortere på godt 24 km, turen følger cykelrute nr. 45. Den strækker sig fra Odense midtby til Kerteminde havn.

Turen gennem byen Kølstrup rummer en masse charmerende mindre huse opført i bindingsværk. Når man kommer til Ladby, kan man vælge at tage en afstikker til Vikingemuseet Ladby. Ellers fortsætter turen ad Odensevej hvor man igen rammer Kerteminde Fjord, som man følger helt ind til Kerteminde by, en utrolig smuk strækning. Når man ankommer til Kerteminde cykler man over en bro, hvor man finder brostensbelagte gader og en masse hyggelige cafeér.

Rgionalrute 80+81:
Nordlige Langelang

Det nordlige Langeland byder på fortryllende natur og historiske steder. Når man cykler her, bevæger man sig gennem frodige skove, forbi gamle bindingsværkshuse og udsigter over det blå hav. Det er en rejse tilbage i tiden, hvor hvert pedaltråd bringer nye eventyr og skjulte skatte frem.

Regionalrute 82+83:
Sydlige Langeland

På det sydlige Langeland er cykelture en oplevelse af ro og naturskønhed. Man kører gennem bølgende marker, forbi historiske vartegn og langs skinnende kyststrækninger. Den friske luft blandet med duften af havet gør turen beroligende, mens man nyder udsigten og opdager øens gemte perler på to hjul.

Regionalrute 90+91+92: Ærø

Ærø er en idyllisk ø i det sydfynske øhav, som er perfekt til cykelture. De bølgende landskaber, charmerende landsbyer og betagende kystlinjer gør det til en uforglemmelig oplevelse. Cykling her giver en følelse af ro og fordybelse i den danske natur, hvor man kan opleve Ærøs unikke skønhed tæt på.

Odense – Bogense Ruten

En naturskøn cykelrute der strækker sig fra Odense midtby til den hyggelig købsstad Bogense. På turen kommer man blandet andet kommer forbi Glavendruplund og Dallund slot.

Odense - Svendborg Ruten

Cykelturen fra Odense til Svendborg leder dig gennem Fyns betagende landskab. Turen byder på en blanding af rolige skovområder, åbne landbrugsjord og historiske landsbyer. Mens man følger pedalernes rytme, bliver Fyns karakteristiske sjæl og charme tydelig, og rejsen beriges af øens naturskønhed og kulturarv.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, vandreruter, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK

Vind familieferie
i uge 28

Op til 5 pers.
Værdi op til 19.995,-