Monnet

Vandrerute med storslået udsigt over Det Fynske Øhav

Det storslåede naturområde på det sydlige Tåsinge byder på en 5 km lang halvdagstur ud gennem en af Danmarks største og fredede strandenge. Allerede fra turens start kan du skimte målet, Vårø knude, i det fjerne. Landskabet på Monnet er nemlig så fladt, at du på hele turen kan se langt ud i horisonten.

På de grønne flader, som bliver delt af afstrømningskanaler, græsser der kreaturer, som er med til at holde strandengen åben. Den åbne strandeng er særdeles attraktiv for en række vadefugle, så der er både mulighed for at opleve fugle og kreaturer på din vandretur.

Turens mål er moræneknolden Vårø Knude, hvor der blandt andet er en skøn udsigt over øerne Strynø og Birkholm. Sidst på sommeren kan du opleve knopsvaner i store flokke fra toppen af Vårø Knude. Dette er et spektakulært syn, da de nærmest danner et bånd mellem Strynø og Birkholm, og da svanerne på denne tid af året fælder deres flyvefjer, kan de ikke flyve nogle steder.

Seværdigheder

  • For enden af Monnet ligger Vårø Knude, som er en 8 meter høj knude. Herfra kan du nyde en enestående udsigt over det fynske øhav.
  • Et stendige, som tidligere delte Monnet i to, står stadig delvist tilbage. Halvdelen af diget blev pillet ned omkring 1960.
  • Flere steder på ruten kan man så kuppelformede tuer, som er overgroet med græs. Her lever den gule engmyre, og nogle af tuerne er helt op til 80 år gamle.
  • Fugletårnet, som står i det nordlige hjørne af strandengen, kan besøges året rundt, og fra tårnet er der udsigt over hele området.

Ofte stillede spørgsmål

Nej, det er ikke muligt at besøge Monnet i fuglenes yngletid, som varer fra d. 15 marts til d. 15 juli.

Nej, det er desværre ikke tilladt at have sin hund med, når man besøger Monnet.

Du kan parkere ved udkanten af Vårø skov, hvor vandreruten starter.

Ja det kan den, så det er en god idé at huske gummistøvlerne.

Flere tips til Fyn?

Brug vores guide til Fyn, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det fynske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Fyn

Smagsoplevelser og spisesteder på Fyn

Overnatning på Fyn

Hent vores gratis app til Fyn (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *